ADNAMS COPPER HOUSE DRY GIN 

Single malt London Dry Gin med 6 botanicals: enebær, orrisrod, korianderfrø, kardemommebælge, sød appelsinskal og hibiscus. Klassisk, blomsterrig og let drikkelig gin med spæde citrusnoter i toppen.

Mix den med Fever-Tree Indian Tonic, og garnér med appelsinskal.

ADNAMS FIRST RATE FINEST CUT GIN 

Særdeles kraftfuld og kompleks gin, men silkeblød i udtrykket. Ginen er bygget op fra triple malt base og hele 13 botanicals. Aromatiske krydderier i lag over tørre enebær og fine nuancer af citrus.

Oplagt at parre med Fever-Tree Mediterranean tonic og garnere klassisk med en skive citron.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – THE ORIGINAL 

Destilleret i små 200 liter batches i en traditionel kobberkedel. Vandet er lokalt Harrogate kildevand, men Masons holder deres blanding af botanicals hemmelige – dog bruger de enebær fra egne buske. Maltbaseret spiritus, safran, anis og citrongræs møder næsen efterfulgt på ganen af fennikel, lakrids, klassisk tør enebær og fyrretræ.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – LAVENDER EDITION

Samme gin som originalen, men med en let men bestemt duft af lavendel. Er du til parfumeret gin, er denne et aboslut must – meget mere parfume får man ikke!

Især god til G&T, hvor Fever-Tree Indian Tonic lige tager toppen af parfumen. Garnér med frisk limebåd, der ligeledes er med til at knække parfumen en anelse.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – TEA EDITION

Med Yorkshire Tea. Det lyder som et engelsk spøg, men tænk lidt i retning af den forfriskende, læskende smag i en god iste. Perfekt afbalanceret og baseret på deres gode flagskibs-gin; Dry Yorkshire Gin.

Meget velegnet med Fever-Tree Mediterranean Tonic.

HAWTHORN´S LONDON DRY GIN

Ægte London Gin fra Westminster destilleret på en vintage John Dore & Co kobberkedel. Hawthorn’s opnåede stjernestatus i USA, hvor den blev beskrevet som den gin mest værdi for pengene. Opskriften er 200 år gammel og er genskabt af Will Turnage som hyldest til sin bedstefar, en flådekommandør, som overlevede 3 skibsforlis under Anden Verdenskrig. Hvert forlis blev skyllet ned med store gin, så snart de overlevende nåede i land.

Spritbasen er 100% engelsk hvedemalt med 10 botanicals fra den engelske natur og muskatnød fra Sri Lanka samt kassiabark fra Indonesien. Sprød og lys i smagen med krydrede noter af koriander, peber og afslutningsvis tørre enebær.

BOXER GIN

Absolut en gin man skal spørge efter! Boxer udmærker sig ved, at ingen tørrede botanicals er brugt – udelukkende friske plantematerialer. Der er enebærkogler fra Himalaya, dampet lokalt, men ekstrakten tilsættes i London sammen med de andre friske botanicals, der lægges i hvedesprit i over 8 timer, før de er destilleret i en 109 år gammel kobberkedel.

Der er også brugt italiensk bergamot-frugtskal, en citrusfrugt, der også giver smag til Earl Grey te, enebær og koriander fra Bulgarien, sød citronskal og sød Sevilla-appelsinskal fra Spanien, angelika-, orris- og lakridsrod fra Belgien og Italien, kardemomme fra Seychellerne, kassiabark fra Kina og indisk muskatnød.

CHILGROVE DRY GIN

Ved brug af moderne destilleringsmetoder flettes der 11 botanicals ind i denne kraftige gin. Næsen er frodig, blomstret og vækker associationer til moden frugt. Ganen er ren, silkeblød med varme krydderier og en smule sødme. Udover enebær, angelica og koriander finder man mild citrus, mynte og menthol, og til sidst en eftersmag af mynte og fyrretræ.

Særligt god med Fever-Tree Elderflower Tonic Water garneret med jordbær eller appelsinskal.

CHILGROVE BLUEWATER EDITION GIN

Bluewater Edition er en hilsen til handelsruterne mellem England og Australien. Koordinaterne til både Plymouth og Botany Bay findes på flaskens halsetiket. Denne gin er meget tør og ren, sammensat af et ægteskab af både engelske og australske botanicals. De australske omfatter blandt andet særegne ingredienser som finger lime – en særlig subtropisk citrusfrugt, citronmyrte, riberry – et krydret bordeaux-farvet bær karakteriseret som superfood og blomme af arten Davidson.

Mix med Fever-Tree Naturally Light Tonic, og garnér med appelsin.

THE LAKES GIN

Da enebærbuske vokser overalt omkring The Lake District i England, hvor denne gin kommer fra, er det oplagt at bruge dem og andre lokale botanicals som mjødurt, blåbær og lyng. I alt hele 14 botanicals. Resultatet er komplekst og friskt med tydelige citrusnoter, og ginen er velegnet til servering alene med is. Skal der tonic i, anbefales det ikke at drukne den i tonic men at servere den i 1:1 ratio gin og tonic. For eksempel med Fever-Tree Aromatic Tonic garneret med en skive rød grape.

THE LAKES GIN – EXPLORER EDITION

15 botanicals er brugt i alt, hvoraf 6 af dem vokser lokalt i The Lake District i England, hvor ginen produceres. Der destilleres med hvedespiritus og vand fra floden Derwent, der dampes i længere tid. Resultatet er en gin, der egner sig til at nyde kun med is, en smule vand måske, ligesom en cask-strength whisky. Vil du have en G&T, er Fever-Tree Mediterranean Tonic et godt valg at parre med. Explorer er en ’limited edition’, så det er med at nyde den, mens den er her!

LOCA LABS MINUS 33

Minus 33 må ikke officielt betegnes som Gin, da den ikke er oppe på 37% alkohol, som gin skal være. Men den er stadig et spændende indslag på årets Festival. Ideen var at lave en gin med færre kalorier, men det udviklede sig under videnskabelige forsøg til andet og mere. Der er mange elementer af håndværk i processen, selv om det ligner mere et designerprojekt fra et laboratorium. Det anbefales at se hele historien på www.minus33.co.uk.

Holdet bag Minus 33 mener, de har opnået noget nær den perfekte gin, og deres opdagelser undervejs har været tankevækkende. Botanicals er, ud over enebær tilsat sent i processen, angelica, korianderfrø, sød lakridsrod, orrisrod, hyldeblomst, appelsin og citron.

Mix med Fever-Tree Naturally Light Tonic for at give de delikate nuancer mest muligt plads.

ARKIBIE KIRSTY´S GIN

Kirsty’s gin er i familie med Arbikie’s vodka, destilleret på kartofler. Det giver deres spiritus en ekstra cremet smag og krop samt en evne til at bære kraftigere urter i opskriften. Udover de forventede urter er der tang, bakketidsel og blåbær i, som reflekterer kystegnen med hav, klipper og jord.

Mix den helt klassisk med Fever-Tree Indian Tonic garneret med 3-4 blåbær.

ARKIBIE AK´S GIN

Alt er anderledes i denne gin. Destilleret på durum-hvede, tilsat lokal honning og smagssat med en lang liste af botanicals, som Arbikie holder for sig selv. Duften er butterscotch, honning og vanilje med en smule sort peber, der også bekræftes i smagen, som er krydret med honning og karamel.

KIRKJUVAGR ORKNEY GIN

En håndlavet gin af sjælden kraft og dog med en imponerende præcis balance, så ingen af urterne i opskriften dominerer. Helt klart en gin, der passer til servering på samme måde som en single malt whisky: alene med is. Dyr, men alle pengene værd!

KIRKJUVAGR ARKH-ANGELL

Islandsk ildvand på hele 57%! Den høje alkoholprocent giver flere nuancer i ginen. Man behøver ikke have rødt fuldskæg, hjelm og sværd, før vi vil servere denne ’storm strength’ Orkney gin. Men hvis man har Vikinge-gener, så hjælper det nok. Og kan man ikke finde hjem bagefter, så er der et vikingekompas på flaskens kapsul. En vegvisor.

STIRLING GIN

Denne gin er en sand perle for ginkendere. Tilbagelænet, balanceret, nydelig, og uden stærke, dominerende botanicals, der skubber i uønskede retninger. Udover basilikum, appelsin- og citronskal og naturligvis enebær og angelikarod, er der brugt en særlig brændenælde, der kun findes i Stirlingshire i Skotland, hvor ginen kommer fra. Det giver en unik, behagelig duft og eftersmag, og for dem der ikke vil have en gin med en bastant, dominerende hovedingrediens, er denne gin et oplagt valg.

PORTER’S GIN

Porters er fremstillet ved en blanding af to processer; varm- og kolddestillering. Visse urter afgiver det bedste af deres smag under varmdestillering, og den del af processen foregår på Skotlands ældste destilleri. Herefter kolddestilleres der hos Porters i Aberdeen, hvor de øvrige urter, hvis smage ødelægges af varme, tilsættes. På den måde opnår Porter´s en unik smagsprofil. Ud over ’Buddha’s Hand’ eller ‘fingercitron’, som den særprægede citrusfrugt med en særligt parfumeret skal også kaldes, er alle smagsgivere ret klassiske. Det er processen, der giver en unik smag. Og en unik gin.

HOUSE OF ELRICK GIN

Ginen laves på House of Elrick – et skotsk slot fra 1720. Familien destillerer her denne perle af en gin med vand fra Loch Ness og urter som roser, sød fennikel, pink peber og lyng. Der er en smule sødme afbalanceret med en bitterhed, måske fra lyngen, der minder om fyrretræsnåle eller harpiks. Denne sød/bitre kombination er ganske markant og bevares selv med tonic og giver en likørfyldighed ulig nogen anden gin.

MCQUEEN SUPER PREMIUM DRY GIN

Dette anmelderroste og prisbelønnede craft destilleri er beliggende i Callender, Skotland. Deres flagskib ’London dry gin’ er basen for 5 spændende varianter, der giver et sortiment til enhver smag. Deres blå porcelænsflasker er nu kendt verden over, dog er der andre farver til special-editions fra tid til anden. Super Premium Dry Gin har præsteret at vinde priser i den sværeste kategori at markere sig i; London Dry Gin. Den har kraftige enebærnoter, der brydes af cremet vanilje og til slut – sprød lime.

MCQUEEN CHOCOLATE MINT GIN

Du tror måske, det er en joke. Men smag den! Ginnen er lavet på basis af Super Premium Dry, men er tilsat kraftig chokolade og mint, som lægger sig subtilt i ginnen. Prøv den med Fever-Tree Mediterranean Tonic, hvis du har mod på en noget anderledes, men stærkt vanedanende ginoplevelse!

MCQUEEN SWEET CITRUS GIN

Der er mange gin, som slår sig på citrus – nogle mere end andre. Denne version fra Skotland er lavet på basis af Super Premium Dry og er tilsat forskellige citrusfrugter, der giver den en sød citrusaroma og smag.

Prøv den med Fever-Tree Elderflower Tonic, hvis florale præg står flot til den søde citrus.

MCQUEEN MOCHA GIN

Ifølge McQueen er kaffe noget, man drikker om morgenen. Som alternativ efter en god middag har de derfor udviklet denne Mocha Gin. Den er baseret på deres Super Premium Dry, men har tydelige noter af kaffe og fyldig chokolade i finish. Prøv den, før du dømmer den!

MCQUEEN SMOKEY CHILLI GIN

Som med alle McQueens gin er basis til denne gin den prisvindende Super Premium Dry men her er den tilsat lidt ekstra vrede i form af chili! Den blæser dig dog ikke bagover, men giver blot et ekstra kick og en subtil eftersmag af røget chili.

Mix med Fever-Tree Ginger Beer, der har power nok til at stå imod chilivarmen.

MCQUEEN SPICED CHOCOLATE ORANGE GIN

Appelsin og chokolade er et kendt makkerpar, men har de nogensinde slået pjalterne sammen i gin? Det har de nu! Baseret på McQueens Super Premium Dry, men med noter og subtil eftersmag af appelsin og chokolade får du her en frugtig og mørk gin.

Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic, og pynt af med en kanelstang og en skive appelsin.

EDEN MILL ORIGINAL GIN

En gin, der minder om London Dry Gin men umiskendeligt blød og cremet – dog med et tvist fra havtorn samlet i gåafstand fra det skotske destilleri. Bærrene giver både sødme, syre og bitterhed til ginen. Oplagt til en G&T af den gamle skole; mikset med Fever-Tree Indian Tonic og garneret med en limebåd.

EDEN MILL LOVE GIN

Denne aromatiske gin er bygget på botanicals fra hele verden, men uden at være parfumeret. Der er flere urter, der giver den en speciel karakter; bl.a. hibiscus-blomster, goji-bær, rosa blomsterblade og rod af lægestokrose. Til den man elsker….og husk dig selv.

De florale noter passer fint med Fever-Tree Elderflower Tonic, som er pakket med smagen fra pollentunge hyldeblomster fra det sydlige England.

EDEN MILL GOLF GIN

Det siger sig selv, at en hyldest til The Home of Golf måtte være blandt de mange gin på festivalen. Om urterne er ukrudt fjernet af banens greenkeepere, eller de er plukket ’out of bounds’, ved vi ikke. Men en god gin, det er den. Og nok bedst ,når man når det 19. hul. Opskriften ændres fra år til år, så Golf Gin er altid en ny oplevelse, hver gang skriften på flasken skifter farve.

EDEN MILL OAK GIN

Inspirationen til denne gin kommer formentlig af de engelske traditioner for gin parret med skotske whisky-traditioner. Normalt skal en malt-spiritus modne i egetræsfade i 3 år, før den betegnes som whisky. Her sker der mange ting med smagen. Dels fordi fadene har været brugt til før og derfor afgiver smag samt egetræets alder og ikke mindst tid. Men når Eden Mill kommer deres gin i bourbon-fade, er det i blot få måneder for at bevare grund-ginens delikate nuancer. Derfor tilfører det forsigtigt noter af den karakteristiske egetræs-tannin, man kender fra whisky.

En moden gin, der passer godt med Fever-Tree Ginger Ale, som klæder de mørke toner i ginen.

EDEN MILL HOP GIN

Her har Eden Mill blandet deres viden fra brygning og destillering sammen, og ginen er sat med ølhumle. Det giver samme bitterhed, some kendes fra stærkere humlede øltyper som Indian Pale Ale (IPA) og US Pale Ale. Man kunne sige, at det er en ’Gin IPA’, der holder en relativt høj alkoholprocent på 46.

Mix med den pink Fever-Tree Aromatic Tonic.

STRATHEARN JUNIPER GIN

En kraftfuld gin fra skotske Strathearn, der overhaler de fleste ’Navy Strength’ gins på smag – trods de beskedne (for Navy Gin) 47%. Ud over enebærkogler bruges der blandt andet korianderfrø, angelikarod, orrisrod, calamusrod, appelsinskal, rosenblade, og ’honeyberry’ (Blåfrugtet gedeblad). Det giver en gin med noter af jord, træ og sød enebær samt citrus i finish.

Mix den med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis krydring fint kan hamle op med de kraftige smage i ginnen.

STRATHEARN OAKED HIGHLAND GIN

Denne gin trækker tråde til de fyldige whisky-typer. Enebær, korianderfrø, appelsinskal, citronskal, lakridsrod, rosenblade og vanilje modnes efter destillation i amerikanske egetræsfade. Det giver urterne en let røget og jordet smag, og denne gin kan passende erstatte den obligatoriske whisky foran pejsen, enten med is eller med mixer. For eksempel Fever-Tree Ginger Ale, der komplimenterer de dybe og jordede undertoner.

STRATHEARN HEATHER ROSE GIN

En mystisk, mørk og magisk gin med sarte florale noter og smagsnuancer, der vækker associationer til vermouth. Opskriften ligner de to ovenstående, men her bruges der også lyng, dog kun de lilla blomster, som giver den det florale udtryk.

PLYMOUTH DRY GIN

Opskriften er der ikke pillet ved, siden denne gin første gang kom til verden i 1793. Det er de samme 7 eksotiske naturingredienser, der giver den bløde, let søde smag og den friske aroma med noter af enebær, koriander og kardemomme. Men hvorfor også ændrer på noget, når man rammer plet første gang?

PLYMOUTH DRY GIN NAVY STRENGTH

Gin har stolte traditioner inden for den engelske flåde, og den karismatiske drink var fast inventar på hvert eneste flådeskib igennem flere hundrede år. Den går næppe i dag, men heldigvis giver Plymouth Gin sømænd og andre gin-elskere mulighed for at nyde den aromatiske drik, som er så kendt og elsket verden over. Denne version har ekstra kraftig krop, men er stadig et blidt og venligt smagsbekendtskab med sin lette sødme og aromatiske krydring.

PLYMOUTH SLOE GIN

Frugtig gin har længe været en tradition på landet i England, og denne gin slår rødder tilbage til 1883. Den er tilsat slåenbær, der giver den en smuk rubinrød farve og frugtige noter af søde kirsebær og mandler. Smagen er frugtig og fyldig med en perfekt balance mellem tør og sød.

MONKEY 47 DRY GIN

47 er antallet af nøje udvalgte naturlige ingredienser i denne gin, der er mange kenderes foretrukne valg. Den præcise opskrift er dybt hemmelig, men vi ved dog, at mange af ingredienserne stammer fra den rå og uspolerede skov, Schwarzwald i det sydvestlige Tyskland. Sikkert er det også, at tranebær, bitre appelsiner og hele seks forskellige slags peber er en del af opskriften. Hver en dråbe produceres efter klassiske håndværkstraditioner, og smagen er floral og krydret.

MONKEY 47 SLOE GIN

Denne gin er baseret på den klassiske Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, som er kendetegnet ved de 47 naturlige ingredienser, der giver den karakteristiske smag og aroma. Men her er tilsat håndplukkede slåen-bær, der giver den en smuk rubinrød farve, en blød smag af milde kirsebær og solbær og duftnoter af ribs, vinterbær og mandler. En spændende gin, der kan mixes til smukke cocktails.

BEEFEATER DRY GIN

Opskriften på denne ikoniske gin er stadig den samme, som blev brugt første gang i 1863, og den laves stadig i hjertet af London – præcis som dengang. Smagen er da også den samme, der med sin karakteristiske tørhed, sprøde enebærsmag og fine citrusnoter er blevet selve definitionen af gin for mange. Men med undertoner af blandt andet korianderfrø, mandler og lakrids er det også en gin med en dybere kompleksitet. Smag selv efter.

BEEFEATER 24 DRY GIN

En sofistikeret og meget aromatisk gin lavet med blandt andet japansk sencha te og kinesisk grøn te. Det giver en unik gin med en blød karakter, der dog brydes af syren fra grape-skal. Denne gin åbner op for spændende muligheder for bartenderen, da de krydrede aromaer tåler modspil fra andet end blot den klassiske tonic.

HENDRICK’S GIN

Hendrick’s smager som ingen anden gin, fordi ingen anden gin er lavet som Hendrick’s. Den skotske gin med den usædvanlige destillationsproces på to vidt forskellige kedler har, udover de traditionelle ingredienser som blomster, enebær, rødder, frugter og frø fra hele verden, to mere usædvanlige af slagsen; rosenblade og agurker.

Det giver en blød, afbalanceret og særligt ren og tør gin med komplekse krydrede nuancer. Hendrick’s fungerer godt i cocktails eller som en Hendrick’s og tonic. Byt den gængse limeskive ud med agurk som garnish for at understrege den rene og grønne smag.

NJORD SUN AND CITRUS GIN

Malt er basen for denne håndlavede gin, der er krydret med de samme 8 botaniske ingredienser som NJORD Distilled Mother Nature. Blandt andet havtorn, gran og rønnebær. Men her får de selskab af hele 12 andre naturlige smagsgivere som blåbær, klitrose, birkesaft, rosmarin, timian og skal fra appelsin og citron. Det giver en duft- og smagseksplosion af botanisk vildnis, der strækker sig fra sprøde citrusnoter over florale komponenter til dybere og mere sødmefulde lag. Den holder høj alkoholprocent på 47,5 %, men har alligevel et friskt og sommerligt udtryk.
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og garnér med et par solbær og en stilk citronverbana.

NJORD MOTHER NATURE GIN

Vikingeguden Njord har givet navn til NJORD Gin, som er håndlavet med kartofler, korn, druer og botaniske ingredienser som omdrejningspunkt. Denne gin er baseret på hjemmedyrkede kartofler, der giver den en rund, dyb og cremet karakter. Ginen er krydret med havtorn, skovmærke, gran, rønnebær, kvan, lakridsrod, koriander og selvfølgelig enebær. Det er en gin med mange smagslag, der langsomt folder sig ud og fører dig dybt ind i de danske skove.

Drik den med Fever-Tree Indian Tonic, og garnér med en skive grape.

NJORD SAND AND SEA GIN 

Håndlavet gin inspireret af havet og stranden. Den er destilleret på blandt andet tang og strandsennep men også NJORDs egne hjemmedyrkede kartofler. Den er krydret med de karakteristiske botaniske ingredienser fra NJORD – blandt andet enebær, havtorn og gran. Havet og stranden giver den en dyb, saltet, grøn og peberet duft og aroma med kraftige umami-lag. En interessant og anderledes gin, der åbner nye døre for, hvordan gin kan smage.
Mix med Fever-Tree Indian Tonic, og garnér med en skive grapefrugt.

NJORD UNITED NATURES GIN

Danmark knytter bånd med Spanien i en gin, der på diplomatisk vis samler smage på tværs af de to nationer. Produceret i samarbejde med dygtige gindestillatører fra Santamania i Madrid er denne gin resultatet af mødet mellem det kolde nord og varme syd. Den er destilleret på både korn og druer og krydret med blandt andet enebær, pastinak, græskarkerner, mælkebøtterødder, rosmarin, koriander og appelsinblomst. Det er en interessant gin, der forener det bedste af Danmark og Spanien i en flaske.
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og garnér med en kvist rosmarin.

NJORD SLOW SLOE GIN

En spændende og smuk dybrød gin infuseret med slåen, der giver en let frugtig aroma og smag. Den er destilleret på hjemmedyrkede danske kartofler og egen honning, der giver den dybde, kraft og en nuanceret sødme. Udover de klassiske botaniske krydderier, der kendetegner NJORD, indeholder den også brombær, der både bidrager til den frugtige sødme og fyldige farve. Resultatet er en perfekt blanding af sødme og syre, og ginen kan både drikkes on the rocks eller i cocktails.
Mix med Fever-Tree Lemon Tonic, og garnér med en skive frisk limefrugt.

COPENHAGEN DRY GIN

Denne gin er ganske særlig. Det er nemlig verdens eneste gin, der er baseret på en honningbase af mjød. Og så er den kendetegnet ved at være uhyre simpel. Faktisk indeholder den kun én botanisk ingrediens, nemlig de essentielle enebær. Alligevel er det lykkedes at skabe en kompleks og enestående gin i særklasse med tydelige noter af honning og fed enebær, men også flere andre spændende nuancer. Det her er en gin, der overrasker. På den helt rigtige måde!

COPENHAGEN ORANGE GIN

En interessant gin, der vækker associationer til appelsinlikøren Grand Marnier. Den er rig på orangenoter fra både søde og bitre appelsiner. Men der er også toner af varme krydderier som langpeber, kardemomme og selvfølgelig de subtile enebær, der giver den krop og fylde. En frisk og saftig gin, der løfter de klassiske gin-baserede cocktails til et højere niveau.

MALFY GIN CON LIMONE

Malfy Gin Con Limone er en frisk og citruspræget gin fra Italien, hvor enebærerne ikke bliver for overvældende. Det er især de gode citroner fra Amalfi og Sicilien, som præger denne gin, men den har også en krydret bagkant med blandt andet italiensk enebær, kvan og cassia-bark.

FRIDAY GIN

En portugisisk gin produceret i Bairrada-området, der er kendt for sin vinproduktion. Ginen har en blød og sødmefuld smag med et frugtigt bid fra tropiske frugter som mango, papaya og passionsfrugt. Den frugtige sødme får afbalanceret og krydret modspil af botaniske elementer som enebær, kardemomme, rosenblade, appelsinblomst og Baga-vinblade.

TANQUERAY LONDON DRY GIN

I 1830 satte Charles Tanqueray sig for at forfølge sin passion og udvikle en gin, der var god nok til at modstå tidens tand. Med Tanqueray London Dry Gin er missionen i den grad lykkedes. Opskriften fra dengang holder stadig, og ginen og den grønne flaske er i dag blevet et ikon og et velkendt symbol på god gin.

Urterne er markante, og det er især den meget rene enebær, der karakteriserer duften. Herefter finder du både citronskal, kandiseret men krydret kvanstilk og lakrids. Smagen er intens og tør enebær på den elegante måde, der ikke leder tankerne i retning af juletræer, med krydrede undertoner fra kvanrod og varme krydderier som kardemomme og korianderfrø. Det er en gin, som er let genkendelig mikset, og for mange er den indbegrebet af gin. Med andre ord; med Tanqueray London Dry Gin er du sikret høj kvalitet og en solid og gedigen gin. Hver gang.

TANQUERAY No .10

No. 10 fra Tanqueray er det traditionsrige destilleris kronjuvel. Den destilleres i små portioner med friske citrusfrugter og urter, der giver ginen en særligt blød og ren smag. Den præcise opskrift på den prisvindende gin er en velbevaret hemmelighed, men de friske citrusfrugter er uden tvivl en vigtig bestanddel. Flasken er da også udformet med inspiration fra gammeldags citruspressere.

Udover den friske citrus i både næse og smag, har den et markant præg af enebær. Men ligesom med den klassiske Tanqueray London Dry Gin er indtrykket langt mere kompliceret end bare tør fyrnåleskov. Enebærrene har nemlig nuancer af både korianderfrø, sort peber og kvan, ligesom ginen har et sammenknudret rodnet af jordede nuancer på trods af de få ingredienser. Det er en luksus-gin, hvis enkle og samtidig utroligt komplicerede smagspalet bliver ved med at overraske og imponere.

JINZU GIN 

Her er en gin, der tør at gå imod konventionerne for premium gin. Det er en kompleks gin, der mikser det bedste fra de traditionelle engelske gintyper med de lette, men samtidig ualmindeligt aromatiske japanske dyder. Den er desuden iblandet japansk sake, som giver en venlig, næsten kærlig finish, som gør ginen til sin helt egen.

Jinzu Gin er baseret på de traditionelle engelske forskrifter for gin med masser af sprød enebær, korianderfrø og kvan. Herefter rejser opskriften østpå, hvor japanske Yuzu-citrusfrugter og japanske kirsebærblomster giver den et aromatisk citrus-twist efterfulgt af en cremet og rig risvins-finish fra Junmai Sake. Jinzu Gin er en spændende gin, der sætter nye standarder for, hvordan premium gin kan smage.

KYRÖ NAPUE RYE GIN

“Verdens bedste gin til Gin & Tonic.”

Smagsgiverne i denne prisbelønnede gin har dybe rødder i hjertet af den finske natur. Havtorn, tranebær, birkeblade og mjødurt giver alle sanser en fornemmelse af tidlig morgen på en diset finsk eng. Kølig som en finsk nat, men med varmen fra rug og midnatssol, er Napue helt sin egen gin. Servér din Napue & Tonic med en kvist rosmarin, nogle tranebær og Fever Tree Indian Tonic. Smagsnoter: Krydret og sød med mjødurt og let citrus i næsen. Kraftfuldt krydret smag med en finish af peber og rug på tungen.

KYRÖ KOSKUE RYE GIN

Historier fra Finland involverer ofte på en eller anden måde en sauna. Sådan er det også her, da idéen om Kyrö tog form blandt en gruppe venner i netop en finsk svedehytte i 2014. Resultatet er prisvindende gin, der lidt usædvanligt er destilleret udelukkende på finsk rug. Koskue er lagret i 3 måneder i amerikanske egetønder, der giver den en gylden farve og en helt særlig dybde, der komplimenterer rugens varme. Den er krydret med appelsinskal og sort peber og har den karakteristiske duft og smag, som kun egefade kan give.

BLOOM PREMIUM LONDON DRY GIN

BLOOM Premium London Dry Gin er ikke helt som alle andre premium gin . Det er en let, delikat og blomstret gin med en helt unik let sødlig smag skabt af en skræddersyet blanding af de 3 planteekstrakter kaprifolium, kamille og pomelo. Bloom er destilleret 3 gange og man har i processen kun gjort brug af 100% naturlige smagsstoffer. Bloom er en romantisk premium gin til de mere krævende og forfinede smagsløg. I BLOOM Gin og Tonic kan man med fordel erstatte citronskiven med
en appelsin ditto!

OPIHR ORIENTAL SPICED LONDON DRY GIN

Opihr Oriental spiced gin er fast forankret i den gamle krydderi-rute i Østen, hvor købmændene traditionelt rejser tusindvis af kilometer for at handle eksotiske krydderier og planter fra fjerne lande.

Opihr Oriental spiced Gin er baseret på et udvalg af eksotiske håndplukkede planteekstrakter herunder de krydrede cubebs (også kaldet Javabær) fra Indonesien, sort peber fra Indien og koriander fra Marokko – alle omhyggeligt udvalgt af Opihr’s Master Distiller, De håndplukkede planter og bær, der bruges i Opihr Gin foretager rejsen fra Østen til det ældste destilleri i England, hvor kvalitetsgin traditionelt er blevet destilleret efter London Dry Gin metoden siden 1761. Opihr er indbegrebet af Orientens eksotiske intensitet, der vækker alle sanserne i denne nye gin. Næse: Koriander og citrus, blide enebær og pebrede noter. Smag: Mere markant krydret, enebær og masser af koriander.

GREENALL’S LONDON DRY GIN

Greenall’s Gin er mere end blot en traditionel London Dry Gin. Det er den originale London Dry Gin produceret på det ældste destilleri i Storbritannien siden 1761!
Den indeholder 11 forskellige botanicals og passer ualmindeligt godt til Fever-Tree mediterranean Tonic. En must-try gin på festivalen.

BERKELEY SQUARE LONDON DRY GIN

Berkeley Square London Dry Gin er gin-verdens ‘single malt’. 250 års dedikation, ekspertise og håndværk er lagt i denne gin, der udmærker sig ved sin komplesitet og raffinerede fremtoning.
Den destilleres i traditionelle kedler og infuseres via “bouquet garni”-metoden (buket af krydderurter) med en blanding af håndsamlede botanicals såsom basilikum, lavendel og kefir limeblade. Berkeley Square er den ultimative gin for den kræsne gin-kender.

ICELANDIC EAGLE PREMIUM GIN

Icelandic Eagle Premium Gin er glutenfri og lavet af islandsk smeltevand. Smagen er sammensat af blomster og krydderurter fra den vilde og varierede natur i Island.

Dens karakteristiske smag og duft kommer fra enebær, koriander, ingefær, angelik og en smule appelsin og citron. Det er en særdeles ren og ligefrem gin med en blød og frisk afslutning.

Som at tage en dyb indånding i Islands friske og rene natur!

APPLAUS GIN

APPLAUS Stuttgart Dry Gin. Mild, kompleks og elegant smag af koriander, muskat, kanel – i alt 24 forskellige krydderier – nøje udvalgt til denne enestående gin, som produceres small batch med nummererede flasker.

Prøv den med appelsin- eller æblejuice med et par gode tykke skiver æble som garnish.

THE LONDON NO. 1

En helt unik super-premium gin med solide 47% alkohol.

Small batch gin i den helt særlige Aqua-marineblå farve – trippeldestilleret i kedler på Thames-destilleriet i hjertet af London. Master Distiller er Charles Maxwell – anerkendt for din store erfaring og ekspertise i gin-universet.

I 1800-tallet var London kendt for sin handel med krydderier og urter. Derfor blev London Gin hurtigt en af de mest komplekse typer af spiritus på markedet. The London No.1 er loyal over for denne tradition og består af 12 botaniske elementer. De er nøje udvalgt for at give en helt unik kompleksitet, elegance og perfekt balance. Ingredienserne er enebær, lakrids, violrod, kanel, mandel, bergamot, sar, koriander, kvanrod, cassia, citronskal og appelsinskal.

MOM GIN

Spændende gin med infusion af røde bær.

MOM er en premium gin frembragt på eksotiske botaniske elementer og saftige røde bær. Efter 4 gange destillering med infusion af røde bær fremstår den med en overraskende blødhed og livlig bærsmag afsluttet af en elegant sødme.

Vi anbefaler den til Gin & Tonic mikset med Fever-Tree Indian Tonic serveret i store ballon-glas med et amarena-kirsebær på spyd. Kirsebærret pynter ikke bare, men giver en sofistikeret sød og bitter finish.

RADIUS DISTILLERY

Radius Distillery præsenterer hele sit program.

WARNER EDWARDS DRY GIN

Warner Edwards laver håndlavet og prisvindende gin fra en mere end 200 år gammel gård i den idylliske landsby, Harrington, i det centrale England. Deres gin destilleres i små portioner på en håndbygget kobberkedler, og alt klares i hånden. Fra destilleringen til påsætning af mærkater på flaskerne. Warner Edwards bruger ingredienser fra lokalområdet, og gårdens egne afgrøder bruges som smagsgiver, mens vandet kommer fra en naturlig kilde bare 300 meter fra gården.

Harrington Dry Gin er den første gin, de begyndte at producere tilbage i 2012. Den er destilleret på korn og er en velbalanceret muldfuld med alsidig aroma og smag. Ginen er præget af tørre enebær og koriander, helt klassisk, men den har desuden kraftige noter af blandt andet kardemomme og muskatnød, der giver den en varm og rund fornemmelse.
Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic, og garnér med en skive citron eller appelsin.

WARNER EDWARDS ELDERFLOWER GIN

En helt særlig gin fra det lille engelske gårddestilleri, der bruger den omkringliggende natur og godt, solidt håndværk til at lave prisbelønnede gin. Èn gang om året høstes de pollentunge skærme af modne hyldeblomster fra gårdens egne marker, og fra høst til færdig flaske går der få timer. Blomsterne blandes med Harrington Dry gin, der med sin sprøde kompleksitet tilføjer ginen bund og karakter.

Det giver en ualmindeligt aromatisk gin, der med sin florale, søde og let parfumerede hyldeblomstsmag giver en frisk G&T, der emmer af engelsk sommer. I næsen er der krydret citrus, blomster og selvfølgelig frisk hyldeblomst. Smagen er rig og blød i begyndelsen med noter af vanilje, muskatnød, kardemomme og chokolade, mens den i finish har frugtig hyldeblomst, tør enebær og en blid sødme. Drik den med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og garnér med en citronskive og en stilk frisk mynte.

WARNER EDWARDS SLOE GIN

En fabelagtigt frugtig gin tilsat håndplukkede slåenbær af egen avl, der giver den en dyb purpurrød farve og en pirrende frugtighed.

Basen er Warner Edwards anerkendte Harrington Dry Gin, og de modne slåenbær tilføjer den en intens frugtighed, der ikke er alt for sød. Aromaen er præget af slåen, modne blommer, mandler og varme krydderier, mens smagen især styres af de tør-frugtige slåenbær, vanilje og kardemomme. Prøv den med Fever-Tree Lemon, og garnér med en skive frisk lime.

HARRINGTON RHUBARB GIN

En spændende gin med en smuk pink farve og frugtig sødme. Warner Edwards bruger en sort rabarber, der oprindeligt blev dyrket i køkkenhaven på Buckingham Palace i Dronning Victorias tid. De modne rabarber høstes og presses til saft med en traditionel frugtpresser, og saften blandes herefter med destilleriets Harrington Dry Gin. Dens runde krydring matcher rabarbersaftens aromatiske sødme og giver en gin, der er helt sin egen. Miks den med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis pink farve stammer fra angostura-bark, og du får en smuk, pink power-G&T, der er perfekt på terrassen en varm sommerdag.

G-VINE NOUAISON 

Det unikke ved G’Vine er, at basisspiritussen er baseret på vindruer, hvor de fleste andre gins bruger hvede. G’Vine Nouaison er lavet på druen Ugni Blanc, som destilleres til 96,4%, hvorefter den massereres med grønne vindrueblomster. Herefter re-destilleres ginen med 9 forskellige urter og krydderier.

Selve frugtsætningsprocessen (hvor blomstringen overgår til knopper der danner de tidlige druer) under vindruedyrkning kaldes ”Nouaison” på fransk, hvorfra denne gin har sit navn. Med sine 43,9% er G’Vine Nouaison en kraftig og krydret gin med en intens note af enebær samt en koncentration, som giver et fantastisk pift til en gin & tonic eller en dry martini. Mix med Fever-Tree Indian Tonic.

G-VINE FLORAISON 

Det unikke ved G’Vine er, at basisspiritussen er baseret på vindruer, hvor de fleste andre gins bruger hvede. G’Vine Floraison er lavet på druen Ugni Blanc, som destilleres til 96,4%, hvorefter den massereres med grønne vindrueblomster. Herefter re-destilleres ginen med 9 forskellige urter og krydderier.

Selve blomstringsprocessen under vindruedyrkning kaldes ”Floraison” på fransk, hvorfra denne gin har sit navn. Med sine 40% er G’Vine Floraison en elegant og let gin med en grønlige, blomstrede noter, som giver et fantastisk pift til en gin & tonic eller en dry martini. Mix med Fever-Tree Enderflower Tonic, og garnér med grønne vindruer.

SACRED ORGANIC GIN 

Sacred Organic Gin er certificeret økologisk. Ginnen er lavet på en blanding af 12 forskellige urter, hvor den primære smag er enebær (75%) – til sammenligning har Sacred Gin ”kun” 65% enebær. Ian destillerer alle sine urter enkeltvist.

Sacred Organic Gin er en såkaldt London Dry Gin, hvor netop enebær er den primære smag. Sacred Organic Gin er lavet uden brug af kunstige smagsstoffer, og samtlige ingredienser er økologiske. Med Sacred Organic Gin kan du lave en fantastisk Dry Martini. Ginnen egner sig også supergodt til en Gin & Tonic. Især mixet med Fever-Tree Naturally Light garneret med pink grapefrugt og en kvist rosmarin.

SACRED PINK GRAPEFRUIT GIN 

Sacred Grapefruit Gin er lavet med 100% økologiske pink grapefrugter. Hele frugten destilleres under vakuum, altså både skallen, frugtkødet og kernerne. Det hele destilleres ved lav temperatur, og når destillatet er færdigt, blendes det til Pink Grapefruit Gin. Denne gin har ca. 90% rent grapefrugtsdestillat. De sidste 10% fordeler sig på primært enebær men også andre ingredienser, fx ”Boswellia Sacra” – en slags harpiks, der i gamle dage blev brugt til røgelse. ”Boswellia Sacra” er i øvrigt latinsk og har givet navnet Sacred.

Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic eller Indian Tonic, og garnér med pink grapefrugt og friske basilikumblade.

WILLIAMS ELEGANT 48 GIN

Alle dele af ginfremstillingen foregår på Chase Distillerys egen selvforsynende gård i det vestlige England. Produktionen sker så bæredygtigt som muligt med blandt andet egen kilde og en mere end 300 år gammel økologisk æbleplantage med en sjælden sort af æbler. Det er disse æbler, som ginen destilleres fra, hvorefter der tilsættes vildtvoksende smagsgivere som humle, hyldeblomst, enebær, koriander, lakrids, æbler og flere hemmelige krydderier fra engene omkring gården. Det giver en næsten eksplosiv frisk aroma af enebær, citrusfrugter og varme krydderier, mens smagen er elegant, frugtig og sprød med krydrede og jordede noter. Det er en aromatisk og kompleks gin med en god krop, der egner sig godt til en klassisk Martini men selvfølgelig også til Gin & Tonic.

WILLIAMS PINK GRAPEFRUIT GIN

Den prisvindende, fyldige og krydrede GB Gin fra Williams danner bund for denne spændende gin pakket med pomelo og pink grapefrugter. Næsen domineres af kødfuld grapefrugt efterfulgt af diskrete antydninger af enebær og limeskal. Smagen er som en bølge af frugtig og floral syrlighed, der rammer tungen med et solidt spark af grapesaft og robuste enebær efterfulgt af let bitter grapeskal. Den smukke lyserøde farve giver din Gin & Tonic et elegant touch. Især mixet med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis rosa nuance stammer fra angostura-bark og passer perfekt til en pink udgave af den populære klassiker.

WILLIAMS GB GIN

Enebærknopper- og bær giver denne prisvindende gin en markant og knastør sprødhed. Destilleret på kartofler, Williams GB Gin infuseres med vilde krydderier som kanel, muskatnød, ingefær, mandler, koriander, kardemomme, nelliker, lakrids og citron og mixes til en krydret men velbalanceret Gin & Tonic med et væld af komplekse duft- og smagslag. Aromaen emmer af citrusskal og varme krydderier, og smagen domineres af enebær, mørk chokolade og citron efterfulgt af fyldige krydderier. I det hele taget er det en kraftfuld gin med britisk robusthed og den tørre finish, der kendetegner den helt klassiske gin.

WILLIAMS AGED SLOE MULBERRY GIN

Denne gin er inspireret af de britiske traditioner for smag. De bitre og syrlige slåenbær håndplukkes og marineres i Williams Chases klassiske gin, der trækker den rige smag ud af de blommelignende frugter. Herefter tilsættes saftige morbær, der lægger et ekstra lag af aromatisk bitterhed til ginen. Endelig lagres ginen i gamle Châteauneuf du Pape-fade, hvor den udvikler sig i mere end et år. Alle ingredienser til ginen dyrkes på Chases egen gård, og hans gin har flere gange vundet præmier for bedste smag.

Aged Sloe Mulberry Gin har en dyb og rig aroma af slåenbær og noter af hyben, solbær og ribs, som også betegner den smukke farve. Smagen er fyldig, ren og tør med en kompleks frugtighed af modne bær afrundet af figner, dadler og blommer. Det er en rigtig hyggelig vinter-gin, der meget gerne må drikkes ren.

BOODLES GIN

Hver eneste batch af Boodles Gin fremstilles med stor omhu og tålmodighed. Det begynder med en ren spiritus, som er destilleret på britisk hvede, og derefter infuseres med forskellige urter og krydderier som muskatnød, salvie og rosmarin. Disse ingredienser giver Boodles Gin et afdæmpet, botanisk præg, som afbalancerer de aromatiske noter fra enebærene. Opskriften på Boodles Gin indeholder ingen citrus, hvilket giver mulighed for at tilsætte din egen favoritcitrus eller at gå en anden vej med garnish.

KONGSGAARD RAW GIN

KONGSGAARD er en håndlavet gin, inspireret af de nordiske skove.
De 11 nøje udvalgte botanicals, tilsættes en base af ekstrem blød hvedespiritus, diluted over 3 måneder, med kildevand fra Grand Champagne regionen.

Brugen af lokale danske æblesorter som skiftes fra batch til batch, afspejler og bevarer den
karakteristiske og velafbalancerede blanding af sødme, krydder og syre, som de får fra det koldere klima.

Duft Næsen møder sprøde æbler, let enebærtone med et friskt hint af citrus.
Smag I munden er den utrolig behagelig og afrundet. Det første, der møder én er krydrede æblenoter, dog balanceret ved at være floral og frisk med hint af ingefær og citrus.
Finishen er lang og intens med spor af kanel, tør enebær note og behagelig sødme fra lakridsrod.

FEVER-TREE GIN & TONIC FESTIVAL

 FEVER-TREE GIN & TONIC FESTIVAL

Årets Gin & Tonic Festival i Danmark finder sted den 31. august og 1. september 2018 på Serridslevgaard ved Horsens. Festivalen arrangeres af Secret Kitchen Aps og Fever-Tree.

 

© 2017-2018 Secret Kitchen Engros ApS.

 

www.gtfestival.dk

FØLG OS