HEPPLE GIN

I et af Storbritanniens få tilbageværende vilde fristeder ligger Moorland Spirit Co., som producerer denne gin. Den trippel-destilleres i kobberkedel, vakuum og ved hjælp af Co2, og der anvendes enebær, der har groet i området omkring destilleriet igennem generationer. Grønne æbler, enebær og grapefrugt møder indledningsvis næsen, mens citrus, enebær og overraskende nok cantaloupe-melon præger smagen inden en ekstremt lang og saftig finish. Resultatet ved San Francisco Spirits Award siger sig selv.. guld!
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og slut af med en strimmel citronskal.

EDINBURGH GIN

Destilleriet bag denne gin stammer selvsagt fra Edinburgh, Skotlands hovedstad, som har stolte traditioner for gin-destillering helt tilbage til 1700tallet. Ginen laves i small batches, og denne gin er af den klassiske London Dry-skole. Ren og sprød enebær med afbalancerende citrusnoter. Den er smagssat med 14 forskellige botanicals, herunder lavendel, fyrretræknopper, morbær og appelsinskal. Med 43% alkohol giver den en frisk og fyrrig Gin & Tonic, som med fordel kan mixes med Fever-Tree Elderflower Tonic og garneres med en strimmel appelsinskal.

EDINBURGH SEASIDE GIN

Inspireret af kysterne omkring Edinburgh er Seaside Gin en gin af London Dry-typen med kraftig enebær, en let sødme og en salte og mineralske noter, som blandt andet kommer fra blæretang. Det komplimenteres af aromatiske undertoner fra blandt andet kardemomme og koriander. Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og slut af med en kvist timian.

EDINBURGH CANNONBALL GIN

En kraftfuld men velbalanceret navy strength gin på solide 57,2%. Den er præget af kraftig enebær og indeholder dobbelt så mange enebær som deres Edinburgh Gin, og så er den kendetegnet ved et orientalsk præg i krydringen samt citronskal og appelsin til at runde smagsindtrykket af. Servér den med Fever-Tree Lemon Tonic og en strimmel citronskal.

EDINBURGH GIN LIQUEUR

Edinburgh Raspberry Liqueur
En frugtig likør, der ikke kan kaldes gin, da den kun er på 20% frem for de påkrævede 40%. Men smag er der nok af! Resultatet er en sand hindbærbombe! Perfekt til solskin på terrassen eller til desserter med hindbær.

Edinburgh Elderflower Liqueur
En aromatisk og floral likør på 20%. De pollentunge hyldeblomster plukkes, når blomstringen er på sit højeste, og det giver den en let profil men med et kraftigt floralt præg, der gør det til en ægte sommerdrink.

Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur
En likør lavet på en fræk kombination af forårsrabarber og ingefær. Likøren holder 20% og er et frugtigt bekendtskab med et tilpas svirp med halen fra den varmende ingefær.

Edinburgh Plum & Vanilla Liqueur
En luksuriøst og silkeblød likør, der balancerer safttunge og søde blommer med aromatisk vanilje fra Madagaskar.

CITADELLE ORIGINAL

Fransk gin fra øverste hylde. Ambitionen med citadelle var at indkapsle den sydvestlige franske region i et glas. Smagen af sydfransk sommer! Foruden enebær indgår der 18 lokale botanicals, som infuseres fra 1 til 4 dage i ginen. Det giver en færdig gin, der har en delikat blomsterpræget aroma med hint af citrus. I smagen finder man enebær og anis efterfulgt af kanel, muskatnød og sort peber. Mix den helt klassisk med Fever-Tree Indian Tonic, eller kast dig ud i den lyserøde Aromatic Tonic, som også har de varme krydderier i sig. Top af med citronskal. Sommer i et glas? Smag selv!

CITADELLE RÉSERVE

Er du på udkig efter noget lidt ud over det sædvanlige? Så kig lige nærmere på Citadelle Réserve – en fransk fadlagret gin, der har høstet stor anerkendelse. Blandt andet ved San Francisco Spirits Competition og World Spirits Award. Ginen er smagssat med blandt andet yuzufrugt (asiatisk citrusfrugt), genepi-urt (en vildtvoksende malurt) og kornblomster. Herefter hældes den på 5 forskellige træfade: akacie, morbær, kirsebær, kastanje og fransk eg, hvor den lagres i 5 måneder, inden ginen blandes sammen til sidst. Det giver en helt unik gyldenfarvet gin med duftnoter af blandt andet tørrede krydderier, træ og appelsinblomst og smagsnuancer af blandt andet tørret tobak, citronskal, ingefær og mandel. Prøv den, som den er, eller mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic.

CITADELLE WILD BLOSSOM

20 forskellige botanicals udgør smagspaletten i denne limited edition gin fra franske Citadelle. Den er baseret på samme nuancer, som karakteriserer den prisvindende Citadelle Original, men Wild Blossom har endnu mere floral pondus med vilde kirsebærblomster. Den lagres i 5 måneder på fade af kirsebærtræ, som giver ginen noter af røde bær og hasselnødder.

CITADELLE NO MISTAKE OLD TOM

Endnu en ganske særlig gin fra franske Citadelle. Old Tom er inspireret af den engelske forfatter Charles Dickens og er baseret på Citadelle Réserve, som i sig selv er noget ganske specielt. Her blandes Réserve med en fugtig og tung brun sukkertype fra Caribien, som først ristes i kobberkedler, til den begynder at karamellisere. Herefter fortyndes det og laves til alkohol. Til slut lagres den på fade og mixes med Citadelle Réserve.

FIONIA GIN

Denne gin kommer fra mikrodestilleriet Nyborg destilleri og indeholder en blanding af botanicals som citrus, ingefær, enebær og koriander. Alt sammen økologisk! Sammensæt den med Fever-Tree Indian Tonic, og top af med en skive appelsin til en klassisk Gin & Tonic til sensommeren.

VIDDA TÖRR GIN

Vidda Tørr Gin fra Gin Foundry er det norske bud på en klassisk Dry Gin. Den er lavet på botanicals samlet i de norske skove, og ginen har duftnoter af fyrrenåle og vækker associationer netop til de tætte, norske skove. Botanicals omfatter blandt andet lyng, kamille, mjødurt, skovsyre og mange flere. I smagen finder du indledningsvis florale elementer, som følges af en intens varme og friske fyrrenåle. Mix med Fever-Elderflower Tonic, og garnér med limebåd. Det er godt!

NYBORG DISTILLERY MIST

En økologisk gin, som Nyborg Distillery selv betegner som ’dristig og søstærk’! Inspireret af tågen fra vandene omkring Fyn, der bringer duften af hav ind over land. Derfor er den også smagssat med blandt andet tang og salturt, som netop giver den umami-duft- og smag, som man forbinder med havet. Med 57% er det ikke just en gin for uprøvede landkrabber. Men mix en pink G&T med Fever-Tree Aromatic Tonic, og brug en kvist rosmarin eller salvie som garnish, så kan aftager bølgerne lidt og bliver nærmest venlige.

NYBORG DISTILLERY DEW

Endnu en økologisk gin i destilleriets serie af gin inspireret af naturen på Fyn. Denne gang er det duggen, som falder, når tusmørket sænker sig, der er udgangspunktet. Ambitionen med denne gin var nemlig at fange den stemning, der er ved en stille aftentur. For Nyborg Distillery involverer det blandt andet violer, hyldeblomst, agurk og selvfølgelig enebær. Raffineret og delikat uden pludselige forstyrrelser. Prøv den med Fever-Tree Mediterranean Tonic og en skive lime.

NYBORG DISTILLERY FROST

Så er vi nået til frost i den gin-turné, Nyborg Distillery tager dig med på i deres nyeste serie inspireret af den fynske natur. Her er det den frostklare, iskolde luft, som fylder lungerne, når tågen lægger sig på planterne og bliver til rimfrost om vinteren. Ginen indeholder økologiske botanicals som pebermynte, eukalyptus og selvfølgelig enebær. Vovet, sprød og klar – som knitrende sne under fødderne.

THE HELSINKI DISTILLERY CO. DRY GIN

Vores finske naboer ved en ting eller to om at lave god gin. Det beviser The Helsinki Distillery Co. endnu en gang med denne prisvindende dry gin destilleret med håndplukkede botanicals, der omfatter arktiske tyttebær, Sevilla-appelsiner og citronskal. Finland har noget af det reneste vand i verden, og det er med til at give denne gin sit runde og blide udtryk. Mix med Fever-Tree Indian Tonic, og garnér med tyttebær, hvis du er til den rene, bløde G&T. Eller Brug en Fever-Tree Aromatic Tonic og en skive grapefrugt, hvis du vil give den et ekstra nøk på krydringen.

THE HELSINKI DISTILLERY CO. HAVTORN GIN-LIKØR

Den prisvindende Dry Gin fra The Helsinki Distillery Co. er basis for denne spændende, håndlavede gin-likør med 30% alkohol. Den er infuseret med modne og saftige havtornbær, der indkapsler smagen af naturen i den finske lagune. Er du typen, der mener, likør er lidt for sød en mundfuld, skal du prøve den her. Den har nemlig stadig det bitre bid i behold fra både gin og havtornbær.

THE HELSINKI DISTILLERY CO. TYTTEBÆR GIN-LIKØR

Tyttebær vokser vildt over store dele af Finland, og de røde bær er geniale at lave spiritus med. Her er det blevet til en håndlavet gin-likør på 30%, som er baseret på destilleriets prisvindende Dry Gin. Den er håndlavet, og der bruges kun de hele aromatiske tyttebær, som infuseres i ginen over længere tid og giver både syre og frugtighed. Ligesom destilleriets Havtorn Gin-Likør er den ikke oversød, som godt kan blive for meget for nogle.

ADNAMS COPPER HOUSE DRY GIN 

Single malt London Dry Gin med 6 botanicals: enebær, orrisrod, korianderfrø, kardemommebælge, sød appelsinskal og hibiscus. Klassisk, blomsterrig og let drikkelig gin med spæde citrusnoter i toppen.

Mix den med Fever-Tree Indian Tonic, og garnér med appelsinskal.

ADNAMS FIRST RATE FINEST CUT GIN 

Særdeles kraftfuld og kompleks gin, men silkeblød i udtrykket. Ginen er bygget op fra triple malt base og hele 13 botanicals. Aromatiske krydderier i lag over tørre enebær og fine nuancer af citrus.

Oplagt at parre med Fever-Tree Mediterranean tonic og garnere klassisk med en skive citron.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – THE ORIGINAL 

Destilleret i små 200 liter batches i en traditionel kobberkedel. Vandet er lokalt Harrogate kildevand, men Masons holder deres blanding af botanicals hemmelige – dog bruger de enebær fra egne buske. Maltbaseret spiritus, safran, anis og citrongræs møder næsen efterfulgt på ganen af fennikel, lakrids, klassisk tør enebær og fyrretræ.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – LAVENDER EDITION

Samme gin som originalen, men med en let men bestemt duft af lavendel. Er du til parfumeret gin, er denne et aboslut must – meget mere parfume får man ikke!

Især god til G&T, hvor Fever-Tree Indian Tonic lige tager toppen af parfumen. Garnér med frisk limebåd, der ligeledes er med til at knække parfumen en anelse.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – TEA EDITION

Med Yorkshire Tea. Det lyder som et engelsk spøg, men tænk lidt i retning af den forfriskende, læskende smag i en god iste. Perfekt afbalanceret og baseret på deres gode flagskibs-gin; Dry Yorkshire Gin.

Meget velegnet med Fever-Tree Mediterranean Tonic.

HAWTHORN´S LONDON DRY GIN

Ægte London Gin fra Westminster destilleret på en vintage John Dore & Co kobberkedel. Hawthorn’s opnåede stjernestatus i USA, hvor den blev beskrevet som den gin mest værdi for pengene. Opskriften er 200 år gammel og er genskabt af Will Turnage som hyldest til sin bedstefar, en flådekommandør, som overlevede 3 skibsforlis under Anden Verdenskrig. Hvert forlis blev skyllet ned med store gin, så snart de overlevende nåede i land.

Spritbasen er 100% engelsk hvedemalt med 10 botanicals fra den engelske natur og muskatnød fra Sri Lanka samt kassiabark fra Indonesien. Sprød og lys i smagen med krydrede noter af koriander, peber og afslutningsvis tørre enebær.

BOXER GIN

Absolut en gin man skal spørge efter! Boxer udmærker sig ved, at ingen tørrede botanicals er brugt – udelukkende friske plantematerialer. Der er enebærkogler fra Himalaya, dampet lokalt, men ekstrakten tilsættes i London sammen med de andre friske botanicals, der lægges i hvedesprit i over 8 timer, før de er destilleret i en 109 år gammel kobberkedel.

Der er også brugt italiensk bergamot-frugtskal, en citrusfrugt, der også giver smag til Earl Grey te, enebær og koriander fra Bulgarien, sød citronskal og sød Sevilla-appelsinskal fra Spanien, angelika-, orris- og lakridsrod fra Belgien og Italien, kardemomme fra Seychellerne, kassiabark fra Kina og indisk muskatnød.

CHILGROVE DRY GIN

Ved brug af moderne destilleringsmetoder flettes der 11 botanicals ind i denne kraftige gin. Næsen er frodig, blomstret og vækker associationer til moden frugt. Ganen er ren, silkeblød med varme krydderier og en smule sødme. Udover enebær, angelica og koriander finder man mild citrus, mynte og menthol, og til sidst en eftersmag af mynte og fyrretræ.

Særligt god med Fever-Tree Elderflower Tonic Water garneret med jordbær eller appelsinskal.

CHILGROVE BLUEWATER EDITION GIN

Bluewater Edition er en hilsen til handelsruterne mellem England og Australien. Koordinaterne til både Plymouth og Botany Bay findes på flaskens halsetiket. Denne gin er meget tør og ren, sammensat af et ægteskab af både engelske og australske botanicals. De australske omfatter blandt andet særegne ingredienser som finger lime – en særlig subtropisk citrusfrugt, citronmyrte, riberry – et krydret bordeaux-farvet bær karakteriseret som superfood og blomme af arten Davidson.

Mix med Fever-Tree Naturally Light Tonic, og garnér med appelsin.

THE LAKES GIN

Da enebærbuske vokser overalt omkring The Lake District i England, hvor denne gin kommer fra, er det oplagt at bruge dem og andre lokale botanicals som mjødurt, blåbær og lyng. I alt hele 14 botanicals. Resultatet er komplekst og friskt med tydelige citrusnoter, og ginen er velegnet til servering alene med is. Skal der tonic i, anbefales det ikke at drukne den i tonic men at servere den i 1:1 ratio gin og tonic. For eksempel med Fever-Tree Aromatic Tonic garneret med en skive rød grape.

THE LAKES GIN – EXPLORER EDITION

15 botanicals er brugt i alt, hvoraf 6 af dem vokser lokalt i The Lake District i England, hvor ginen produceres. Der destilleres med hvedespiritus og vand fra floden Derwent, der dampes i længere tid. Resultatet er en gin, der egner sig til at nyde kun med is, en smule vand måske, ligesom en cask-strength whisky. Vil du have en G&T, er Fever-Tree Mediterranean Tonic et godt valg at parre med. Explorer er en ’limited edition’, så det er med at nyde den, mens den er her!

LOCA LABS MINUS 33

Minus 33 må ikke officielt betegnes som Gin, da den ikke er oppe på 37% alkohol, som gin skal være. Men den er stadig et spændende indslag på årets Festival. Ideen var at lave en gin med færre kalorier, men det udviklede sig under videnskabelige forsøg til andet og mere. Der er mange elementer af håndværk i processen, selv om det ligner mere et designerprojekt fra et laboratorium. Det anbefales at se hele historien på www.minus33.co.uk.

Holdet bag Minus 33 mener, de har opnået noget nær den perfekte gin, og deres opdagelser undervejs har været tankevækkende. Botanicals er, ud over enebær tilsat sent i processen, angelica, korianderfrø, sød lakridsrod, orrisrod, hyldeblomst, appelsin og citron.

Mix med Fever-Tree Naturally Light Tonic for at give de delikate nuancer mest muligt plads.

ARKIBIE KIRSTY´S GIN

Kirsty’s gin er i familie med Arbikie’s vodka, destilleret på kartofler. Det giver deres spiritus en ekstra cremet smag og krop samt en evne til at bære kraftigere urter i opskriften. Udover de forventede urter er der tang, bakketidsel og blåbær i, som reflekterer kystegnen med hav, klipper og jord.

Mix den helt klassisk med Fever-Tree Indian Tonic garneret med 3-4 blåbær.

ARKIBIE AK´S GIN

Alt er anderledes i denne gin. Destilleret på durum-hvede, tilsat lokal honning og smagssat med en lang liste af botanicals, som Arbikie holder for sig selv. Duften er butterscotch, honning og vanilje med en smule sort peber, der også bekræftes i smagen, som er krydret med honning og karamel.

KIRKJUVAGR ORKNEY GIN

En håndlavet gin af sjælden kraft og dog med en imponerende præcis balance, så ingen af urterne i opskriften dominerer. Helt klart en gin, der passer til servering på samme måde som en single malt whisky: alene med is. Dyr, men alle pengene værd!

KIRKJUVAGR ARKH-ANGELL

Islandsk ildvand på hele 57%! Den høje alkoholprocent giver flere nuancer i ginen. Man behøver ikke have rødt fuldskæg, hjelm og sværd, før vi vil servere denne ’storm strength’ Orkney gin. Men hvis man har Vikinge-gener, så hjælper det nok. Og kan man ikke finde hjem bagefter, så er der et vikingekompas på flaskens kapsul. En vegvisor.

STIRLING GIN

Denne gin er en sand perle for ginkendere. Tilbagelænet, balanceret, nydelig, og uden stærke, dominerende botanicals, der skubber i uønskede retninger. Udover basilikum, appelsin- og citronskal og naturligvis enebær og angelikarod, er der brugt en særlig brændenælde, der kun findes i Stirlingshire i Skotland, hvor ginen kommer fra. Det giver en unik, behagelig duft og eftersmag, og for dem der ikke vil have en gin med en bastant, dominerende hovedingrediens, er denne gin et oplagt valg.

PORTER’S GIN

Porters er fremstillet ved en blanding af to processer; varm- og kolddestillering. Visse urter afgiver det bedste af deres smag under varmdestillering, og den del af processen foregår på Skotlands ældste destilleri. Herefter kolddestilleres der hos Porters i Aberdeen, hvor de øvrige urter, hvis smage ødelægges af varme, tilsættes. På den måde opnår Porter´s en unik smagsprofil. Ud over ’Buddha’s Hand’ eller ‘fingercitron’, som den særprægede citrusfrugt med en særligt parfumeret skal også kaldes, er alle smagsgivere ret klassiske. Det er processen, der giver en unik smag. Og en unik gin.

HOUSE OF ELRICK GIN

Ginen laves på House of Elrick – et skotsk slot fra 1720. Familien destillerer her denne perle af en gin med vand fra Loch Ness og urter som roser, sød fennikel, pink peber og lyng. Der er en smule sødme afbalanceret med en bitterhed, måske fra lyngen, der minder om fyrretræsnåle eller harpiks. Denne sød/bitre kombination er ganske markant og bevares selv med tonic og giver en likørfyldighed ulig nogen anden gin.

MCQUEEN SUPER PREMIUM DRY GIN

Dette anmelderroste og prisbelønnede craft destilleri er beliggende i Callender, Skotland. Deres flagskib ’London dry gin’ er basen for 5 spændende varianter, der giver et sortiment til enhver smag. Deres blå porcelænsflasker er nu kendt verden over, dog er der andre farver til special-editions fra tid til anden. Super Premium Dry Gin har præsteret at vinde priser i den sværeste kategori at markere sig i; London Dry Gin. Den har kraftige enebærnoter, der brydes af cremet vanilje og til slut – sprød lime.

MCQUEEN CHOCOLATE MINT GIN

Du tror måske, det er en joke. Men smag den! Ginnen er lavet på basis af Super Premium Dry, men er tilsat kraftig chokolade og mint, som lægger sig subtilt i ginnen. Prøv den med Fever-Tree Mediterranean Tonic, hvis du har mod på en noget anderledes, men stærkt vanedanende ginoplevelse!

MCQUEEN SWEET CITRUS GIN

Der er mange gin, som slår sig på citrus – nogle mere end andre. Denne version fra Skotland er lavet på basis af Super Premium Dry og er tilsat forskellige citrusfrugter, der giver den en sød citrusaroma og smag.

Prøv den med Fever-Tree Elderflower Tonic, hvis florale præg står flot til den søde citrus.

MCQUEEN MOCHA GIN

Ifølge McQueen er kaffe noget, man drikker om morgenen. Som alternativ efter en god middag har de derfor udviklet denne Mocha Gin. Den er baseret på deres Super Premium Dry, men har tydelige noter af kaffe og fyldig chokolade i finish. Prøv den, før du dømmer den!

MCQUEEN SMOKEY CHILLI GIN

Som med alle McQueens gin er basis til denne gin den prisvindende Super Premium Dry men her er den tilsat lidt ekstra vrede i form af chili! Den blæser dig dog ikke bagover, men giver blot et ekstra kick og en subtil eftersmag af røget chili.

Mix med Fever-Tree Ginger Beer, der har power nok til at stå imod chilivarmen.

MCQUEEN SPICED CHOCOLATE ORANGE GIN

Appelsin og chokolade er et kendt makkerpar, men har de nogensinde slået pjalterne sammen i gin? Det har de nu! Baseret på McQueens Super Premium Dry, men med noter og subtil eftersmag af appelsin og chokolade får du her en frugtig og mørk gin.

Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic, og pynt af med en kanelstang og en skive appelsin.

EDEN MILL ORIGINAL GIN

En gin, der minder om London Dry Gin men umiskendeligt blød og cremet – dog med et tvist fra havtorn samlet i gåafstand fra det skotske destilleri. Bærrene giver både sødme, syre og bitterhed til ginen. Oplagt til en G&T af den gamle skole; mikset med Fever-Tree Indian Tonic og garneret med en limebåd.

EDEN MILL LOVE GIN

Denne aromatiske gin er bygget på botanicals fra hele verden, men uden at være parfumeret. Der er flere urter, der giver den en speciel karakter; bl.a. hibiscus-blomster, goji-bær, rosa blomsterblade og rod af lægestokrose. Til den man elsker….og husk dig selv.

De florale noter passer fint med Fever-Tree Elderflower Tonic, som er pakket med smagen fra pollentunge hyldeblomster fra det sydlige England.

EDEN MILL GOLF GIN

Det siger sig selv, at en hyldest til The Home of Golf måtte være blandt de mange gin på festivalen. Om urterne er ukrudt fjernet af banens greenkeepere, eller de er plukket ’out of bounds’, ved vi ikke. Men en god gin, det er den. Og nok bedst ,når man når det 19. hul. Opskriften ændres fra år til år, så Golf Gin er altid en ny oplevelse, hver gang skriften på flasken skifter farve.

EDEN MILL OAK GIN

Inspirationen til denne gin kommer formentlig af de engelske traditioner for gin parret med skotske whisky-traditioner. Normalt skal en malt-spiritus modne i egetræsfade i 3 år, før den betegnes som whisky. Her sker der mange ting med smagen. Dels fordi fadene har været brugt til før og derfor afgiver smag samt egetræets alder og ikke mindst tid. Men når Eden Mill kommer deres gin i bourbon-fade, er det i blot få måneder for at bevare grund-ginens delikate nuancer. Derfor tilfører det forsigtigt noter af den karakteristiske egetræs-tannin, man kender fra whisky.

En moden gin, der passer godt med Fever-Tree Ginger Ale, som klæder de mørke toner i ginen.

EDEN MILL HOP GIN

Her har Eden Mill blandet deres viden fra brygning og destillering sammen, og ginen er sat med ølhumle. Det giver samme bitterhed, some kendes fra stærkere humlede øltyper som Indian Pale Ale (IPA) og US Pale Ale. Man kunne sige, at det er en ’Gin IPA’, der holder en relativt høj alkoholprocent på 46.

Mix med den pink Fever-Tree Aromatic Tonic.

STRATHEARN JUNIPER GIN

En kraftfuld gin fra skotske Strathearn, der overhaler de fleste ’Navy Strength’ gins på smag – trods de beskedne (for Navy Gin) 47%. Ud over enebærkogler bruges der blandt andet korianderfrø, angelikarod, orrisrod, calamusrod, appelsinskal, rosenblade, og ’honeyberry’ (Blåfrugtet gedeblad). Det giver en gin med noter af jord, træ og sød enebær samt citrus i finish.

Mix den med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis krydring fint kan hamle op med de kraftige smage i ginnen.

STRATHEARN OAKED HIGHLAND GIN

Denne gin trækker tråde til de fyldige whisky-typer. Enebær, korianderfrø, appelsinskal, citronskal, lakridsrod, rosenblade og vanilje modnes efter destillation i amerikanske egetræsfade. Det giver urterne en let røget og jordet smag, og denne gin kan passende erstatte den obligatoriske whisky foran pejsen, enten med is eller med mixer. For eksempel Fever-Tree Ginger Ale, der komplimenterer de dybe og jordede undertoner.

STRATHEARN HEATHER ROSE GIN

En mystisk, mørk og magisk gin med sarte florale noter og smagsnuancer, der vækker associationer til vermouth. Opskriften ligner de to ovenstående, men her bruges der også lyng, dog kun de lilla blomster, som giver den det florale udtryk.

PLYMOUTH DRY GIN

Opskriften er der ikke pillet ved, siden denne gin første gang kom til verden i 1793. Det er de samme 7 eksotiske naturingredienser, der giver den bløde, let søde smag og den friske aroma med noter af enebær, koriander og kardemomme. Men hvorfor også ændrer på noget, når man rammer plet første gang?

PLYMOUTH DRY GIN NAVY STRENGTH

Gin har stolte traditioner inden for den engelske flåde, og den karismatiske drink var fast inventar på hvert eneste flådeskib igennem flere hundrede år. Den går næppe i dag, men heldigvis giver Plymouth Gin sømænd og andre gin-elskere mulighed for at nyde den aromatiske drik, som er så kendt og elsket verden over. Denne version har ekstra kraftig krop, men er stadig et blidt og venligt smagsbekendtskab med sin lette sødme og aromatiske krydring.

PLYMOUTH SLOE GIN

Frugtig gin har længe været en tradition på landet i England, og denne gin slår rødder tilbage til 1883. Den er tilsat slåenbær, der giver den en smuk rubinrød farve og frugtige noter af søde kirsebær og mandler. Smagen er frugtig og fyldig med en perfekt balance mellem tør og sød.

MONKEY 47 DRY GIN

47 er antallet af nøje udvalgte naturlige ingredienser i denne gin, der er mange kenderes foretrukne valg. Den præcise opskrift er dybt hemmelig, men vi ved dog, at mange af ingredienserne stammer fra den rå og uspolerede skov, Schwarzwald i det sydvestlige Tyskland. Sikkert er det også, at tranebær, bitre appelsiner og hele seks forskellige slags peber er en del af opskriften. Hver en dråbe produceres efter klassiske håndværkstraditioner, og smagen er floral og krydret.

MONKEY 47 SLOE GIN

Denne gin er baseret på den klassiske Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, som er kendetegnet ved de 47 naturlige ingredienser, der giver den karakteristiske smag og aroma. Men her er tilsat håndplukkede slåen-bær, der giver den en smuk rubinrød farve, en blød smag af milde kirsebær og solbær og duftnoter af ribs, vinterbær og mandler. En spændende gin, der kan mixes til smukke cocktails.

BEEFEATER DRY GIN

Opskriften på denne ikoniske gin er stadig den samme, som blev brugt første gang i 1863, og den laves stadig i hjertet af London – præcis som dengang. Smagen er da også den samme, der med sin karakteristiske tørhed, sprøde enebærsmag og fine citrusnoter er blevet selve definitionen af gin for mange. Men med undertoner af blandt andet korianderfrø, mandler og lakrids er det også en gin med en dybere kompleksitet. Smag selv efter.

BEEFEATER 24 DRY GIN

En sofistikeret og meget aromatisk gin lavet med blandt andet japansk sencha te og kinesisk grøn te. Det giver en unik gin med en blød karakter, der dog brydes af syren fra grape-skal. Denne gin åbner op for spændende muligheder for bartenderen, da de krydrede aromaer tåler modspil fra andet end blot den klassiske tonic.

HENDRICK’S GIN

Hendrick’s smager som ingen anden gin, fordi ingen anden gin er lavet som Hendrick’s. Den skotske gin med den usædvanlige destillationsproces på to vidt forskellige kedler har, udover de traditionelle ingredienser som blomster, enebær, rødder, frugter og frø fra hele verden, to mere usædvanlige af slagsen; rosenblade og agurker.

Det giver en blød, afbalanceret og særligt ren og tør gin med komplekse krydrede nuancer. Hendrick’s fungerer godt i cocktails eller som en Hendrick’s og tonic. Byt den gængse limeskive ud med agurk som garnish for at understrege den rene og grønne smag.

NJORD SUN AND CITRUS GIN

Malt er basen for denne håndlavede gin, der er krydret med de samme 8 botaniske ingredienser som NJORD Distilled Mother Nature. Blandt andet havtorn, gran og rønnebær. Men her får de selskab af hele 12 andre naturlige smagsgivere som blåbær, klitrose, birkesaft, rosmarin, timian og skal fra appelsin og citron. Det giver en duft- og smagseksplosion af botanisk vildnis, der strækker sig fra sprøde citrusnoter over florale komponenter til dybere og mere sødmefulde lag. Den holder høj alkoholprocent på 47,5 %, men har alligevel et friskt og sommerligt udtryk.
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og garnér med et par solbær og en stilk citronverbana.

NJORD MOTHER NATURE GIN

Vikingeguden Njord har givet navn til NJORD Gin, som er håndlavet med kartofler, korn, druer og botaniske ingredienser som omdrejningspunkt. Denne gin er baseret på hjemmedyrkede kartofler, der giver den en rund, dyb og cremet karakter. Ginen er krydret med havtorn, skovmærke, gran, rønnebær, kvan, lakridsrod, koriander og selvfølgelig enebær. Det er en gin med mange smagslag, der langsomt folder sig ud og fører dig dybt ind i de danske skove.

Drik den med Fever-Tree Indian Tonic, og garnér med en skive grape.

NJORD MOTHER NATURE GIN – BARREL AGED EDITION

Endnu en spændende gin fra de aarhusianske gin-gutter, der holder til i Sydhavnen i Aarhus. Håndlavet i begrænset antal er denne barrel aged edition en gin med masser af personlighed. Den er destilleret på æbler til an alkoholprocent på 48 og lagres 16 måneder på whisky-fade. Det giver den en smuk gylden farve og masser af karakter i både duft og smag!

Drik den on the rocks eller mixet med Fever-Tree Ginger Ale.

NJORD SAND AND SEA GIN 

Håndlavet gin inspireret af havet og stranden. Den er destilleret på blandt andet tang og strandsennep men også NJORDs egne hjemmedyrkede kartofler. Den er krydret med de karakteristiske botaniske ingredienser fra NJORD – blandt andet enebær, havtorn og gran. Havet og stranden giver den en dyb, saltet, grøn og peberet duft og aroma med kraftige umami-lag. En interessant og anderledes gin, der åbner nye døre for, hvordan gin kan smage.
Mix med Fever-Tree Indian Tonic, og garnér med en skive grapefrugt.

NJORD UNITED NATURES GIN

Danmark knytter bånd med Spanien i en gin, der på diplomatisk vis samler smage på tværs af de to nationer. Produceret i samarbejde med dygtige gindestillatører fra Santamania i Madrid er denne gin resultatet af mødet mellem det kolde nord og varme syd. Den er destilleret på både korn og druer og krydret med blandt andet enebær, pastinak, græskarkerner, mælkebøtterødder, rosmarin, koriander og appelsinblomst. Det er en interessant gin, der forener det bedste af Danmark og Spanien i en flaske.
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og garnér med en kvist rosmarin.

NJORD SLOW SLOE GIN

En spændende og smuk dybrød gin infuseret med slåen, der giver en let frugtig aroma og smag. Den er destilleret på hjemmedyrkede danske kartofler og egen honning, der giver den dybde, kraft og en nuanceret sødme. Udover de klassiske botaniske krydderier, der kendetegner NJORD, indeholder den også brombær, der både bidrager til den frugtige sødme og fyldige farve. Resultatet er en perfekt blanding af sødme og syre, og ginen kan både drikkes on the rocks eller i cocktails.
Mix med Fever-Tree Lemon Tonic, og garnér med en skive frisk limefrugt.

NJORD MYSTERY HAPPY MINDS 

Destilleret på hvede og smagssat med blandt andet rosenblade og laurbærblade. Det giver en gin med et blidt floralt udtryk og en dyb og lettere sød smagsoplevelse. Mystery Happy Minds har vundet sølv ved San Francisco World Spirits Competition 2018.
Mix med Fever-Tree Elderflower Tonic, og garnér med en skive citron.

COPENHAGEN DRY GIN

Denne gin er ganske særlig. Det er nemlig verdens eneste gin, der er baseret på en honningbase af mjød. Og så er den kendetegnet ved at være uhyre simpel. Faktisk indeholder den kun én botanisk ingrediens, nemlig de essentielle enebær. Alligevel er det lykkedes at skabe en kompleks og enestående gin i særklasse med tydelige noter af honning og fed enebær, men også flere andre spændende nuancer. Det her er en gin, der overrasker. På den helt rigtige måde!

COPENHAGEN ORANGE GIN

En interessant gin, der vækker associationer til appelsinlikøren Grand Marnier. Den er rig på orangenoter fra både søde og bitre appelsiner. Men der er også toner af varme krydderier som langpeber, kardemomme og selvfølgelig de subtile enebær, der giver den krop og fylde. En frisk og saftig gin, der løfter de klassiske gin-baserede cocktails til et højere niveau.

COPENHAGEN OAK GIN

Det lille københavnske Copenhagen Distillery har høstet megen anerkendelse for sine kompromisløse gin. Copenhagen Oak Gin låner fra fremstillingen af single malt whisky, idet den lagres på små sherryfade, der, udover at tilføre en smuk ravgylden farve, giver enebær, appelsinskal og peber plads til at udvikle og forene sig i blød og afbalanceret smag. Nyd den ren eller med en Fever-Tree Ginger Beer.

MALFY GIN ORIGINALE

Inspireret af de vilde enebær, friske kilder og farerige bjergsøer på toppen af Monviso-bjerget nær den fransk-italienske grænse, som kan ses fra destilleriet. Ginnen er destilleret med italienske enebær, koriander og fem andre botanicals og er blandet med kildevand fra Monviso-bjerget – den højst beliggende kilde i Italien.

En ren og sprød gin, der bør serveres helt enkelt: med Fever-Tree Indian Tonic, masser af is og en limebåd som garnish.

MALFY CON LIMONE

Malfy Gin Con Limone er en frisk og citruspræget gin fra Italien, hvor enebærerne ikke bliver for overvældende. Det er især de gode citroner fra Amalfi og Sicilien, som præger denne gin, men den har også en krydret bagkant med blandt andet italiensk enebær, kvan og cassia-bark.

MALFY CON ARANCIA

Den smukke farve kommer fra skal af sicilianske blodappelsiner. De smagfulde frugter giver ikke bare farve, men også sommerlige og meget aromatiske sød-syrlige nuancer i både aroma og smag.

Prøv den med Fever-Tree Aromatic Tonic, og garnér med en skive frisk appelsin.

MALFY GIN ROSA

Sommer på flaske! De italienske enebær og 5 andre botanicals møder solmoden pink grapefrugt fra Sicilien og sød-syrlige italienske rabarber. Det giver ginen en smuk rosa farve og en saftig, frisk og tør grapesmag med noter af rabarber og en lang enebær-finish. Perfekt til G&T på terrassen eller i haven.

Mix med Fever-Tree Indian Tonic, og top af med en skive frisk pink grapefrugt og en kvist rosmarin.

FRIDAY GIN

En portugisisk gin produceret i Bairrada-området, der er kendt for sin vinproduktion. Ginen har en blød og sødmefuld smag med et frugtigt bid fra tropiske frugter som mango, papaya og passionsfrugt. Den frugtige sødme får afbalanceret og krydret modspil af botaniske elementer som enebær, kardemomme, rosenblade, appelsinblomst og Baga-vinblade.

TANQUERAY LONDON DRY GIN

I 1830 satte Charles Tanqueray sig for at forfølge sin passion og udvikle en gin, der var god nok til at modstå tidens tand. Med Tanqueray London Dry Gin er missionen i den grad lykkedes. Opskriften fra dengang holder stadig, og ginen og den grønne flaske er i dag blevet et ikon og et velkendt symbol på god gin.

Urterne er markante, og det er især den meget rene enebær, der karakteriserer duften. Herefter finder du både citronskal, kandiseret men krydret kvanstilk og lakrids. Smagen er intens og tør enebær på den elegante måde, der ikke leder tankerne i retning af juletræer, med krydrede undertoner fra kvanrod og varme krydderier som kardemomme og korianderfrø. Det er en gin, som er let genkendelig mikset, og for mange er den indbegrebet af gin. Med andre ord; med Tanqueray London Dry Gin er du sikret høj kvalitet og en solid og gedigen gin. Hver gang.

TANQUERAY No .10

No. 10 fra Tanqueray er det traditionsrige destilleris kronjuvel. Den destilleres i små portioner med friske citrusfrugter og urter, der giver ginen en særligt blød og ren smag. Den præcise opskrift på den prisvindende gin er en velbevaret hemmelighed, men de friske citrusfrugter er uden tvivl en vigtig bestanddel. Flasken er da også udformet med inspiration fra gammeldags citruspressere.

Udover den friske citrus i både næse og smag, har den et markant præg af enebær. Men ligesom med den klassiske Tanqueray London Dry Gin er indtrykket langt mere kompliceret end bare tør fyrnåleskov. Enebærrene har nemlig nuancer af både korianderfrø, sort peber og kvan, ligesom ginen har et sammenknudret rodnet af jordede nuancer på trods af de få ingredienser. Det er en luksus-gin, hvis enkle og samtidig utroligt komplicerede smagspalet bliver ved med at overraske og imponere.

TANQUERAY FLOR DE SEVILLA

Tanqueray er ligesom Gordons Dry en af de mest kendte gin i Danmark. Men her har den fået et spændende pift fra de bittersøde, solmodnede Sevilla-appelsiner, der giver kompleksiteten i Tanqueray London Dry (som den er baseret på) fint modspil. Den gylden-orange farve giver en smuk G&T mixet for eksempel med Fever-Tree Indian Tonic garneret med appelsinbåd.

JINZU GIN 

Her er en gin, der tør at gå imod konventionerne for premium gin. Det er en kompleks gin, der mikser det bedste fra de traditionelle engelske gintyper med de lette, men samtidig ualmindeligt aromatiske japanske dyder. Den er desuden iblandet japansk sake, som giver en venlig, næsten kærlig finish, som gør ginen til sin helt egen.

Jinzu Gin er baseret på de traditionelle engelske forskrifter for gin med masser af sprød enebær, korianderfrø og kvan. Herefter rejser opskriften østpå, hvor japanske Yuzu-citrusfrugter og japanske kirsebærblomster giver den et aromatisk citrus-twist efterfulgt af en cremet og rig risvins-finish fra Junmai Sake. Jinzu Gin er en spændende gin, der sætter nye standarder for, hvordan premium gin kan smage.

GORDON’S LONDON DRY GIN 

Hvis der er noget, der har defineret gin i Danmark, er det Gordons Gin. Der er sket meget, siden Alexander Gordon startede sit destilleri for næsten 250 år siden, men Gordons Gin står stadig som referencepunkt for mange danskere. Og for mange andre, for faktisk er det den mest solgte gin i verden! Mixet med Fever-Tree Tonic får den gamle opskrift overraskende nyt liv.

GORDON’S PREMIUM PINK GIN 

Premium Pink er baseret på den velkendte Gordons Dry, som første gang så dagens lys i 1880erne. Den sprøde bitterhed er her afbalanceret af en frugtig og forfriskende sødme fra hindbær og jordbær samt et lille skarpt pift fra ribs. Farven er smuk pink, og Premium Pink giver derfor en smuk G&T, der både smager og ser ud af mere.

KYRÖ NAPUE RYE GIN

“Verdens bedste gin til Gin & Tonic.”

Smagsgiverne i denne prisbelønnede gin har dybe rødder i hjertet af den finske natur. Havtorn, tranebær, birkeblade og mjødurt giver alle sanser en fornemmelse af tidlig morgen på en diset finsk eng. Kølig som en finsk nat, men med varmen fra rug og midnatssol, er Napue helt sin egen gin. Servér din Napue & Tonic med en kvist rosmarin, nogle tranebær og Fever Tree Indian Tonic. Smagsnoter: Krydret og sød med mjødurt og let citrus i næsen. Kraftfuldt krydret smag med en finish af peber og rug på tungen.

KYRÖ KOSKUE RYE GIN

Historier fra Finland involverer ofte på en eller anden måde en sauna. Sådan er det også her, da idéen om Kyrö tog form blandt en gruppe venner i netop en finsk svedehytte i 2014. Resultatet er prisvindende gin, der lidt usædvanligt er destilleret udelukkende på finsk rug. Koskue er lagret i 3 måneder i amerikanske egetønder, der giver den en gylden farve og en helt særlig dybde, der komplimenterer rugens varme. Den er krydret med appelsinskal og sort peber og har den karakteristiske duft og smag, som kun egefade kan give.

BLOOM PREMIUM LONDON DRY GIN

BLOOM Premium London Dry Gin er ikke helt som alle andre premium gin . Det er en let, delikat og blomstret gin med en helt unik let sødlig smag skabt af en skræddersyet blanding af de 3 planteekstrakter kaprifolium, kamille og pomelo. Bloom er destilleret 3 gange og man har i processen kun gjort brug af 100% naturlige smagsstoffer. Bloom er en romantisk premium gin til de mere krævende og forfinede smagsløg. I BLOOM Gin og Tonic kan man med fordel erstatte citronskiven med
en appelsin ditto!

OPIHR ORIENTAL SPICED LONDON DRY GIN

Opihr Oriental spiced gin er fast forankret i den gamle krydderi-rute i Østen, hvor købmændene traditionelt rejser tusindvis af kilometer for at handle eksotiske krydderier og planter fra fjerne lande.

Opihr Oriental spiced Gin er baseret på et udvalg af eksotiske håndplukkede planteekstrakter herunder de krydrede cubebs (også kaldet Javabær) fra Indonesien, sort peber fra Indien og koriander fra Marokko – alle omhyggeligt udvalgt af Opihr’s Master Distiller, De håndplukkede planter og bær, der bruges i Opihr Gin foretager rejsen fra Østen til det ældste destilleri i England, hvor kvalitetsgin traditionelt er blevet destilleret efter London Dry Gin metoden siden 1761. Opihr er indbegrebet af Orientens eksotiske intensitet, der vækker alle sanserne i denne nye gin. Næse: Koriander og citrus, blide enebær og pebrede noter. Smag: Mere markant krydret, enebær og masser af koriander.

GREENALL’S LONDON DRY GIN

Greenall’s Gin er mere end blot en traditionel London Dry Gin. Det er den originale London Dry Gin produceret på det ældste destilleri i Storbritannien siden 1761!
Den indeholder 11 forskellige botanicals og passer ualmindeligt godt til Fever-Tree mediterranean Tonic. En must-try gin på festivalen.

BERKELEY SQUARE LONDON DRY GIN

Berkeley Square London Dry Gin er gin-verdens ‘single malt’. 250 års dedikation, ekspertise og håndværk er lagt i denne gin, der udmærker sig ved sin komplesitet og raffinerede fremtoning.
Den destilleres i traditionelle kedler og infuseres via “bouquet garni”-metoden (buket af krydderurter) med en blanding af håndsamlede botanicals såsom basilikum, lavendel og kefir limeblade. Berkeley Square er den ultimative gin for den kræsne gin-kender.

THOMAS DAKIN SMALL BATCH GIN

Denne gin er inspireret af pioneren Thomas Dakin, som tilbage i 1761 begyndte at destillere gin i det nordlige England. Han betragtes i dag som en af forgangsmændene i den engelske gin-revolution, og derfor hylder dette destilleri, der ligger i hjertet af Manchester, netop Thomas Dakin. Denne håndlavede gin er indbegrebet af engelsk gin med sit markante enebærpræg. Dog indeholder den også 7 andre botanicals – herunder korianderfrø, appelsinskal, lakridsrod og peberrod. Den præcise opskrift er dog en velbevaret hemmelighed. Mix den, som Thomas Dakin formentlig ville have gjort det, hvis han havde levet i dag. Med Fever-Tree Indian Tonic! Helt classic. Smid en strimmel appelsinskal og en stilk koriander oveni, og alt er godt!

ICELANDIC EAGLE PREMIUM GIN

Icelandic Eagle Premium Gin er glutenfri og lavet af islandsk smeltevand. Smagen er sammensat af blomster og krydderurter fra den vilde og varierede natur i Island.

Dens karakteristiske smag og duft kommer fra enebær, koriander, ingefær, angelik og en smule appelsin og citron. Det er en særdeles ren og ligefrem gin med en blød og frisk afslutning.

Som at tage en dyb indånding i Islands friske og rene natur!

APPLAUS GIN

APPLAUS Stuttgart Dry Gin. Mild, kompleks og elegant smag af koriander, muskat, kanel – i alt 24 forskellige krydderier – nøje udvalgt til denne enestående gin, som produceres small batch med nummererede flasker.

Prøv den med appelsin- eller æblejuice med et par gode tykke skiver æble som garnish.

THE LONDON NO. 1

En helt unik super-premium gin med solide 47% alkohol.

Small batch gin i den helt særlige Aqua-marineblå farve – trippeldestilleret i kedler på Thames-destilleriet i hjertet af London. Master Distiller er Charles Maxwell – anerkendt for din store erfaring og ekspertise i gin-universet.

I 1800-tallet var London kendt for sin handel med krydderier og urter. Derfor blev London Gin hurtigt en af de mest komplekse typer af spiritus på markedet. The London No.1 er loyal over for denne tradition og består af 12 botaniske elementer. De er nøje udvalgt for at give en helt unik kompleksitet, elegance og perfekt balance. Ingredienserne er enebær, lakrids, violrod, kanel, mandel, bergamot, sar, koriander, kvanrod, cassia, citronskal og appelsinskal.

MOM GIN

Spændende gin med infusion af røde bær.

MOM er en premium gin frembragt på eksotiske botaniske elementer og saftige røde bær. Efter 4 gange destillering med infusion af røde bær fremstår den med en overraskende blødhed og livlig bærsmag afsluttet af en elegant sødme.

Vi anbefaler den til Gin & Tonic mikset med Fever-Tree Indian Tonic serveret i store ballon-glas med et amarena-kirsebær på spyd. Kirsebærret pynter ikke bare, men giver en sofistikeret sød og bitter finish.

RADIUS BATCH 00005

Radius Distillery er et lille mikro-destilleri med fokus på godt håndværk og langsommelige processer. Batch 00005 er præget af intens enebær kombineret med korianderfrø og gule sennepsfrø. Den er god til martini men også Gin & Tonic, hvor den især passer godt til Fever-Tree Aromatic Tonic garneret med appelsinskal.

RADIUS BATCH 00010

Denne gin stammer fra det lille mikrodestilleri, Radius Destillery i Stenløse. Med fokus på godt håndværk laver de forrygende gin i small batches, og udtrykket i 010 er især kraftig enebær krydret med kardemomme, citron og angelika-rod.
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og slut af med en strimmel citronskal.

RADIUS BATCH 00021

En unik gin fra det lille danske Radius Destillery. 021 er baseret på røgede enebær og ristede kaffebønner. Det giver en helt unik gin med diskret varm karakter. Mix med Fever-Tree Indian Tonic for at give mest muligt plads til de spæde mørke noter.

WARNER EDWARDS DRY GIN

Warner Edwards laver håndlavet og prisvindende gin fra en mere end 200 år gammel gård i den idylliske landsby, Harrington, i det centrale England. Deres gin destilleres i små portioner på en håndbygget kobberkedler, og alt klares i hånden. Fra destilleringen til påsætning af mærkater på flaskerne. Warner Edwards bruger ingredienser fra lokalområdet, og gårdens egne afgrøder bruges som smagsgiver, mens vandet kommer fra en naturlig kilde bare 300 meter fra gården.

Harrington Dry Gin er den første gin, de begyndte at producere tilbage i 2012. Den er destilleret på korn og er en velbalanceret muldfuld med alsidig aroma og smag. Ginen er præget af tørre enebær og koriander, helt klassisk, men den har desuden kraftige noter af blandt andet kardemomme og muskatnød, der giver den en varm og rund fornemmelse.
Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic, og garnér med en skive citron eller appelsin.

WARNER EDWARDS ELDERFLOWER GIN

En helt særlig gin fra det lille engelske gårddestilleri, der bruger den omkringliggende natur og godt, solidt håndværk til at lave prisbelønnede gin. Èn gang om året høstes de pollentunge skærme af modne hyldeblomster fra gårdens egne marker, og fra høst til færdig flaske går der få timer. Blomsterne blandes med Harrington Dry gin, der med sin sprøde kompleksitet tilføjer ginen bund og karakter.

Det giver en ualmindeligt aromatisk gin, der med sin florale, søde og let parfumerede hyldeblomstsmag giver en frisk G&T, der emmer af engelsk sommer. I næsen er der krydret citrus, blomster og selvfølgelig frisk hyldeblomst. Smagen er rig og blød i begyndelsen med noter af vanilje, muskatnød, kardemomme og chokolade, mens den i finish har frugtig hyldeblomst, tør enebær og en blid sødme. Drik den med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og garnér med en citronskive og en stilk frisk mynte.

WARNER EDWARDS SLOE GIN

En fabelagtigt frugtig gin tilsat håndplukkede slåenbær af egen avl, der giver den en dyb purpurrød farve og en pirrende frugtighed.

Basen er Warner Edwards anerkendte Harrington Dry Gin, og de modne slåenbær tilføjer den en intens frugtighed, der ikke er alt for sød. Aromaen er præget af slåen, modne blommer, mandler og varme krydderier, mens smagen især styres af de tør-frugtige slåenbær, vanilje og kardemomme. Prøv den med Fever-Tree Lemon, og garnér med en skive frisk lime.

WARNER EDWARDS RHUBARB GIN

En spændende gin med en smuk pink farve og frugtig sødme. Warner Edwards bruger en sort rabarber, der oprindeligt blev dyrket i køkkenhaven på Buckingham Palace i Dronning Victorias tid. De modne rabarber høstes og presses til saft med en traditionel frugtpresser, og saften blandes herefter med destilleriets Harrington Dry Gin. Dens runde krydring matcher rabarbersaftens aromatiske sødme og giver en gin, der er helt sin egen. Miks den med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis pink farve stammer fra angostura-bark, og du får en smuk, pink power-G&T, der er perfekt på terrassen en varm sommerdag.

WARNER EDWARDS HONEY BEE

Smagssat med hele 28 naturlige botanicals og sødet med honning og nektar fra Warner Edwards egne bistader. Honeybee er destilleriets mest komplekse gin til dato og har et unikt floralt udtryk med dybe, men afstemte honningnoter og et svirp af citronskal.
Prøv den med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og top af med en skive citron og en kvist salvie.

GENEROUS GIN

Med rødder I Cognac i Frankrig er dette indbegrebet af en sofistikeret gin. Den emmer af citrus, røde bær, blodappelsin, peber, hyldeblomst, lime, enebær og meget andet. Den har et rundt og cremet præg med en frisk og krydret aroma og smag.
Kombinér den med Fever-Tree Mediterranean Tonic og frisk eller tørret appelsinskal, og det bliver ikke meget bedre.

BAREKSTEN

Hvis man kunne tage de vilde, barske og mystiske norske skove og presse saften af dem, ville resultatet være denne gin. Den er pakket med norske bær og urter, som kæmper intenst om opmærksomhed. Resultatet er en klar gin med noter af fyrnåle, jord og eg og en blød, frugtig og krydret finish. Ginen har vundet dobbelt guld ved San Fransisco World Spirits Competition – endda med topkarakterer fra samtlige 42 dommere… i blindtest!

Mix den med Fever-Tree Elderflower Tonic, og garnér med friske blåbær for at understrege noterne af skovens bær.

TRANQUEBAR COLONIAL DRY GIN

Opskriften til denne gin har rødder helt tilbage til 1616, hvor Dansk Ost-Indisk Kompagni sejlede nye eksotiske krydderier til Danmark fra Østindien. Udover de gængse gin-krydderier indeholder den derfor også fjerne krydderier som kardemomme, muskatnød, kanel og Darjeeling-te. Den har en krydret men afstemt smag og aroma med en let sødme og mellemlang eftersmag. Præcis som den havde for mere end 400 år siden.

Mix med Fever-Tree Indian Tonic og top af med en skive appelsin og måske en stang kanel, som matcher kanelnoterne i ginnen.

TRANQUEBAR ROYAL DANISH NAVY GIN

Tranquebars udgave af den klassiske Navy Gin med heftige 52% alkohol. Det er en kraftigt krydret gin med ekstra power og fylde – krydret med blandt andet eksotiske krydderier som muskatnød, kardemomme Darjeeling te, som Dansk Ost-Indisk Kompagni første gang hjembragte fra togter tilbage i det 16. århundrede.

Match den med Fever-Tree Aromatic Tonic og appelsinskal til en noget nær perfekt pink G&T!

G-VINE NOUAISON 

Det unikke ved G’Vine er, at basisspiritussen er baseret på vindruer, hvor de fleste andre gins bruger hvede. G’Vine Nouaison er lavet på druen Ugni Blanc, som destilleres til 96,4%, hvorefter den massereres med grønne vindrueblomster. Herefter re-destilleres ginen med 9 forskellige urter og krydderier.

Selve frugtsætningsprocessen (hvor blomstringen overgår til knopper der danner de tidlige druer) under vindruedyrkning kaldes ”Nouaison” på fransk, hvorfra denne gin har sit navn. Med sine 43,9% er G’Vine Nouaison en kraftig og krydret gin med en intens note af enebær samt en koncentration, som giver et fantastisk pift til en gin & tonic eller en dry martini. Mix med Fever-Tree Indian Tonic.

G-VINE FLORAISON 

Det unikke ved G’Vine er, at basisspiritussen er baseret på vindruer, hvor de fleste andre gins bruger hvede. G’Vine Floraison er lavet på druen Ugni Blanc, som destilleres til 96,4%, hvorefter den massereres med grønne vindrueblomster. Herefter re-destilleres ginen med 9 forskellige urter og krydderier.

Selve blomstringsprocessen under vindruedyrkning kaldes ”Floraison” på fransk, hvorfra denne gin har sit navn. Med sine 40% er G’Vine Floraison en elegant og let gin med en grønlige, blomstrede noter, som giver et fantastisk pift til en gin & tonic eller en dry martini. Mix med Fever-Tree Enderflower Tonic, og garnér med grønne vindruer.

SACRED DRY GIN 

Sacreds signaturgin af den klassiske London Dry Gin type – her meget bogstaveligt talt, da ginen destilleres i det nordlige London. Endda hjemme hos Sacred-stifter Ian Hart selv. Alle de botaniske ingredienser destilleres under vakuum, der giver ginen et friskt, cremet og velafbalanceret udtryk med udpræget enebærkarakter.

Sacred Gin er dobbelt guldvinder ved San Fransisco World Spirits Competition, og den egner sig især godt til Dry Martini, men også til klassisk G&T med Fever-Tree Indian Tonic – gerne garneret med en skive pink grapefrugt og en rosmarinkvist.

SACRED ORGANIC GIN 

Sacred Organic Gin er certificeret økologisk. Ginnen er lavet på en blanding af 12 forskellige urter, hvor den primære smag er enebær (75%) – til sammenligning har Sacred Gin ”kun” 65% enebær. Ian destillerer alle sine urter enkeltvist.

Sacred Organic Gin er en såkaldt London Dry Gin, hvor netop enebær er den primære smag. Sacred Organic Gin er lavet uden brug af kunstige smagsstoffer, og samtlige ingredienser er økologiske. Med Sacred Organic Gin kan du lave en fantastisk Dry Martini. Ginnen egner sig også supergodt til en Gin & Tonic. Især mixet med Fever-Tree Naturally Light garneret med pink grapefrugt og en kvist rosmarin.

SACRED PINK GRAPEFRUIT GIN 

Sacred Grapefruit Gin er lavet med 100% økologiske pink grapefrugter. Hele frugten destilleres under vakuum, altså både skallen, frugtkødet og kernerne. Det hele destilleres ved lav temperatur, og når destillatet er færdigt, blendes det til Pink Grapefruit Gin. Denne gin har ca. 90% rent grapefrugtsdestillat. De sidste 10% fordeler sig på primært enebær men også andre ingredienser, fx ”Boswellia Sacra” – en slags harpiks, der i gamle dage blev brugt til røgelse. ”Boswellia Sacra” er i øvrigt latinsk og har givet navnet Sacred.

Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic eller Indian Tonic, og garnér med pink grapefrugt og friske basilikumblade.

GIBSON’S EXCEPTION GIN 

Gibson har produceret denne klassiske gin, som har en suveræn og helt enestående buket. Gibson’s Exception smag er præget af diskrete aromaer af sødme, blomster og frugt, hvorfor man vil kunne smage både koriander, appelsinskal, kvan og bær. Der er tale om en tør gin, som produceres og destilleres i Storbritannien. Gibson er en anerkendt producent af tør gin, hvilket også i høj grad kommer til udtryk igennem Gibson’s Exception Gin.

WILLIAMS ELEGANT 48 GIN

Alle dele af ginfremstillingen foregår på Chase Distillerys egen selvforsynende gård i det vestlige England. Produktionen sker så bæredygtigt som muligt med blandt andet egen kilde og en mere end 300 år gammel økologisk æbleplantage med en sjælden sort af æbler. Det er disse æbler, som ginen destilleres fra, hvorefter der tilsættes vildtvoksende smagsgivere som humle, hyldeblomst, enebær, koriander, lakrids, æbler og flere hemmelige krydderier fra engene omkring gården. Det giver en næsten eksplosiv frisk aroma af enebær, citrusfrugter og varme krydderier, mens smagen er elegant, frugtig og sprød med krydrede og jordede noter. Det er en aromatisk og kompleks gin med en god krop, der egner sig godt til en klassisk Martini men selvfølgelig også til Gin & Tonic.

WILLIAMS PINK GRAPEFRUIT GIN

Den prisvindende, fyldige og krydrede GB Gin fra Williams danner bund for denne spændende gin pakket med pomelo og pink grapefrugter. Næsen domineres af kødfuld grapefrugt efterfulgt af diskrete antydninger af enebær og limeskal. Smagen er som en bølge af frugtig og floral syrlighed, der rammer tungen med et solidt spark af grapesaft og robuste enebær efterfulgt af let bitter grapeskal. Den smukke lyserøde farve giver din Gin & Tonic et elegant touch. Især mixet med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis rosa nuance stammer fra angostura-bark og passer perfekt til en pink udgave af den populære klassiker.

WILLIAMS GB GIN

Enebærknopper- og bær giver denne prisvindende gin en markant og knastør sprødhed. Destilleret på kartofler, Williams GB Gin infuseres med vilde krydderier som kanel, muskatnød, ingefær, mandler, koriander, kardemomme, nelliker, lakrids og citron og mixes til en krydret men velbalanceret Gin & Tonic med et væld af komplekse duft- og smagslag. Aromaen emmer af citrusskal og varme krydderier, og smagen domineres af enebær, mørk chokolade og citron efterfulgt af fyldige krydderier. I det hele taget er det en kraftfuld gin med britisk robusthed og den tørre finish, der kendetegner den helt klassiske gin.

WILLIAMS AGED SLOE MULBERRY GIN

Denne gin er inspireret af de britiske traditioner for smag. De bitre og syrlige slåenbær håndplukkes og marineres i Williams Chases klassiske gin, der trækker den rige smag ud af de blommelignende frugter. Herefter tilsættes saftige morbær, der lægger et ekstra lag af aromatisk bitterhed til ginen. Endelig lagres ginen i gamle Châteauneuf du Pape-fade, hvor den udvikler sig i mere end et år. Alle ingredienser til ginen dyrkes på Chases egen gård, og hans gin har flere gange vundet præmier for bedste smag.

Aged Sloe Mulberry Gin har en dyb og rig aroma af slåenbær og noter af hyben, solbær og ribs, som også betegner den smukke farve. Smagen er fyldig, ren og tør med en kompleks frugtighed af modne bær afrundet af figner, dadler og blommer. Det er en rigtig hyggelig vinter-gin, der meget gerne må drikkes ren.

BOODLES GIN

Hver eneste batch af Boodles Gin fremstilles med stor omhu og tålmodighed. Det begynder med en ren spiritus, som er destilleret på britisk hvede, og derefter infuseres med forskellige urter og krydderier som muskatnød, salvie og rosmarin. Disse ingredienser giver Boodles Gin et afdæmpet, botanisk præg, som afbalancerer de aromatiske noter fra enebærene. Opskriften på Boodles Gin indeholder ingen citrus, hvilket giver mulighed for at tilsætte din egen favoritcitrus eller at gå en anden vej med garnish.

GINMG

GinMG er en elegant gin med en raffineret gennemtrængende kant og klare nærmest blinkende toner i sin rene og strålende bund. Et elegant destillat og delikat i næsen med overflod af enebær og toner af frisk græs samt spændende strejf af
harpiks.

En velsmagende, aromatisk og delikat gin med perfekt balance mellem alkohol og blødhed, rundhed og elegance. GinMG er en dobbelt destilleret gin, der er fremstillet af nøje udvalgte enebær efter London-Gin-metoden. Den elegante, tørre stil gør, den glimrende som mixer i mange forskellige drinks.

BOTTEGA BACUR GIN

Destilleret ved foden af de italienske alper – Bottega Bacur Gin er en small batch gin med ingredienser høstet i Veneto-regionen i Italien. Opskriften tæller blandt andet myrte, salvie og citronskal, og udtrykket er let parfumeret men med kraftige enebærnoter. Det er en meget alsidig gin, der matcher flere af Fever-Trees mixers. Prøv den for eksempel med Mediterranean Tonic garneret med en stilk salvie og en skive citron.

BRIGHTON GIN

Brighton Gin is made with a 100 percent Organic wheat spirit – super smooth and without any of the nasties that can give you a sore and sorry head which we re-distil with juniper, fresh orange and lime peel, locally-grown coriander seed and milk thistle, which is indigenous to the South Downs and renowned for its kindness to the liver function. Top quality ingredients, attention to detail to make each bottle of Brighton Gin just perfect and our small batch production make Brighton Gin a premium product.

KONGSGAARD RAW GIN

KONGSGAARD er en håndlavet gin, inspireret af de nordiske skove.
De 11 nøje udvalgte botanicals, tilsættes en base af ekstrem blød hvedespiritus, diluted over 3 måneder, med kildevand fra Grand Champagne regionen.

Brugen af lokale danske æblesorter som skiftes fra batch til batch, afspejler og bevarer den
karakteristiske og velafbalancerede blanding af sødme, krydder og syre, som de får fra det koldere klima.

Duft Næsen møder sprøde æbler, let enebærtone med et friskt hint af citrus.
Smag I munden er den utrolig behagelig og afrundet. Det første, der møder én er krydrede æblenoter, dog balanceret ved at være floral og frisk med hint af ingefær og citrus.
Finishen er lang og intens med spor af kanel, tør enebær note og behagelig sødme fra lakridsrod.

ÄGRÄS GIN

Ägräs Gin er en finsk gin inspireret af den vilde finske natur og den lange tradition for at samle urter i den finske vildmark. Samtidig er Ägräs Distillery det første destilleri, der er kommet til verden igennem crowdfunding. Denne gin er oplagt til klassisk Gin & Tonic med et blødt og velbalanceret udtryk komplimenteret af finske enebær, vild angelika, rødkløver og citrus, som alle findes tydeligt i både aroma og smag. Ägräs Gin har vundet en lang række priser – smag selv hvorfor!

ÄGRÄS ABLOOM GIN

En floral og indledningsvis mild og sød gin takket være honning og hibiscus-blomster, der dog efterfølgende får mere kant og krop. Den er baseret på den prisvindende Ägräs Gin, der krydres med honning og hibiscus-blomst og ”pot-destilleres” for at give den ekstra perlende sprødhed i finish.

Mix den med Fever-Tree Indian Tonic Water, og garnér med en timiankvist og skiver af grøn æble.

WOODHILL GIN

Woodhill Gin er resultatet af et kompromisløst mål om at finde den ultimative kombination af dufte og smag, som aktiverer sanserne og efterlader en varm følelse af forkælelse.

Woodhill Gin er en premium gin destilleret i tæt samarbejde med et af de fineste destillerier i London, Thames Distillers Ltd.

Woodhill ville ikke bare nøjes med at skabe en standard gin eller en klassisk London dry gin, men derimod udvikle en nyfortolkning, hvor det traditionelle og jordbundne møder det mere eksotiske og eksklusive i et helt unikt harmonisk samspil.

Hver eneste flaske gin, som finder vej til den entusiastiske ginnyder, er resultatet af en kreativ proces og legen med de naturlige ingredienser.

SCAPEGRACE

Noget så sjældent i Danmark som en new zealandsk gin! Scapegrace er lavet af to mænd, som ikke kendte hinanden, før den ene giftede sig med den andens søster. Efter de to svogre mange gange havde siddet på barer og snakket om, hvor de ville lave deres gin, blev Scapegrace endelig en realitet. Den er lavet på 12 vilde botanicals og krystalklart new zealandsk gletchervand. Scapegrace har vundet guld i både London og San Francisco og er kendetegnet ved sin friskhed, kraftig enebær og masser af citrus fra både appelsin og citron. Den mixes især godt med Fever-Tree Aromatic Tonic garneret med frisk appelsin og en timiankvist.

KEW ORGANIC GIN

Denne øko-gin laves på London Distillery Company, og Master Distiller Darren Rook har helt eksklusivt fået lov til at gå på ingrediens-rov i Den Kongelige Botaniske Have i Kew, som der refereres til i navnet. 27 ud af hele 44 økologiske botanicals stammer fra haven, og ginnen er lavet med 2 forskellige slags enebær fra både Bulgarien og Italien. Ginnen er kendetegnet ved sine komplekse florale noter og mangfoldig citrus, som stammer fra 5 forskellige typer citrus: citron, lime og skal fra appelsin, pink grapefrugt og bergamot.

Prøv den mixet med Fever-Tree Meditarranean Tonic garneret med pink grapefrugt, eller giv den gas med citrus, og mix med Fever-Tree Lemon Tonic garneret med citronskal og mynte.

KEW ORGANIC GIN – EXPLORER’S STRENGTH

Endnu en økologisk sag fra London Distillery Company lavet på 15 forskellige økologiske botanicals med fokus på krydrede urter og citrusfrugt – heriblandt grapefrugt, citron og bergamot. Ginnen er navy strenght med 57,5% alkohol, men den er stadig smooth nok til at nyde ren over isterninger. Vil du hellere mixe en G&T, passer dens krydrede karakter eminent med Fever-Tree Aromatic Tonic og garneret med citronskal.

DODD’S GIN

Ligesom i de øvrige gin fra det legendariske London Distillery Company har vi her at gøre med en gin lavet udelukkende på økologiske botanicals. Ingredienslisten i den prisvindende gin omfatter blandt andet angelika, limeskal, kardemomme, hindbærblade og lokalt produceret honning. I næsen finder man blandt andet kaffir limeblade, enebær og laurbærblade, mens smagen byder på frisk limeskal, enebær og et hint af honning. Finish er tør citrus med masser af bid.

Mix den med Fever-Tree Elderflower Tonic, der tilfører en floral sødme, og garnér med citronskal.

BOATYARD DOUBLE GIN

Boatyard Double Gin er den første gin fra det irske The Boatyard Distillery. Det er en meget smooth men klassisk tør gin med kraftig enebær, citrus og en floral sødme. “Double” referer til en særlig filtreringsproces, der giver ekstra power på enebærduft- og smag. Og så er alle botanicals desuden dyrket økologisk.

Mix den klassisk med Fever-Tree Indian Tonic og en skive saftig rød grapefrugt. Perfektion!

OLD ENGLISH GIN

Old English Gin hedder ikke sådan for ingenting. Opskriften stammer nemlig helt tilbage fra 1783! Gin i England blev typisk solgt i champagneflasker, og flasken med korkprop brugt til denne gin kunne formentlig begå sig i datidens gin shops. Ginnen indeholder 11 forskellige botanicals og destilleres på den ældste kedel i England. Den har vundet prisen for verdens bedste gin i 2015 og er et tørt og elegant bekendtskab med fine nuancer af blomster, græs, enebær og citrus. Danske Henrik Hammer, der også står bag den velkendte Geranium Gin, er bagmanden, og ginnen destilleres på Langley Distillery i Birmingham. Servér den for eksempel med Fever-Tree Lemon Tonic garneret med citronskal for at understrege nuancerne af citrus.

BATHTUB SLOE GIN

Denne slåen-gin produceres af engelske Ableforths. Den er lavet på bunkevis af modne slåenbær men har masser af karakter, så sødmen ikke er overvældende. Udover slåen og enebær finder du også noter af koriander, appelsinskal, nelliker og en udpræget grøn friskhed. Modsat mange slåen-gin er den faktisk bedst mixet. Vi foreslår Fever-Tree Lemon Tonic garneret med citron og frisk mynte. En sommerlig med kraftfuld slåen-G&T.

BOMBAY SAPPHIRE

De fleste kender den blå flaske fra Bombay Sapphire, som efterhånden er blevet indbegrebet af gin i Danmark. 10 forskellige botanicals bruges – blandt andet citronskal fra Spanien, koriander fra Marokko, mandler fra Spanien og lakrids fra Kina. Alle botanicals damp-infuseres i ginnen for at bevare de fine nuancer i råvarerne bedst muligt. Det er en mere nænsom metode end at lade botanicals koge med. Det er ikke for sjov, at Bombay Sapphire er en af de mest populære gin i Danmark. Den smager ganske enkelt godt!

STAR OF BOMBAY

Ud over de 10 signatur-botanicals fra Bombay Sapphire er der her tilsat yderligere to – ambrette frø fra Ecuador og bergamotte appelsinskal fra håndplukkede appelsiner fra Calabrien i det sydlige Italien. Botanicals damp-infuseres ind i ginen som i Bombay Sapphire, men processen sker væsentligt langsommere her, og det giver en endnu rigere og dybere smag og duft. Prøv den lige efter, du har smagt Bombay Sapphire, så du virkelig kan smage, hvilken forskel de bare 2 ekstra botanicals og den ekstra tid rent faktisk gør.

IL MIO GIN

Italiensk fra inderst til yderst! Eller hva? Nej, for trods navnet, der emmer af Italien, er det en pæredansk gin – destilleret i små batches hos Nordisk Brænderi ved Svinkløv i Nordjylland af en fyr, der hedder Anders. Ret dansk! Men inspirationen er uden tvivl hentet fra Italien, og det ses tydeligt på ingredienslisten, der tæller botanicals som rosmarin, timian, oregano og olivenblade. Det giver Il Mio masser af krydret bund, som bevæger sig over i en blødere og rundere retning med en blanding af citrus, appelsinskal og vanilje. Fever-Tree Mediterranean Tonic indeholder også rosmarin og citrontimian og er et oplagt valg, når der skal mixes G&T med Il Mio Gin.

Z44

Denne gin kommer fra Sydtyrol og er især karakteriseret ved, at der bruges fyrrekogler, som håndplukkes i alperne om sommeren. De giver en særlig frisk, grøn og næsten mentolagtig duft og smag til ginnen. Derudover finder man nuancer af frisk lime samt urter og blomster fra alperne og middelhavsområdet. Ginen laves desuden på kildevand fra alperne, der giver en ren og blød smag og tekstur til ginnen og kæler for tungen. Perfekt både til Gin & Tonic og til cocktails som Negroni og Gin Fizz.

PETER IN FLORENCE

Denne gin er en hyldest til Firenze i Italien. Det er en klassisk London Dry Gin, som dog skiller sig ud fra mængden ved dens 14 botanicals fra primært lokale, italienske mikroproducenter. Botanicals tæller blandt andet bergamot, rosenbær, lavendel, frisk rosmarin og mandel. Peter In Florence laves højt i de bølgende toskanske bakker på et lille mikrodestilleri og er bestemt værd at kigge efter på festivalen.

MOSGAARD DRY GIN

Mosgaard er et mikrodestilleri på Sydfyn, som destillerer både whisky og gin. Al gin er økologisk, og botanicals damp-infuseres nænsomt, så de sarte nuancer bevares i den færdige gin. Den prisvindende Mosgaard Dry Gin er en frisk gin med en krydret sødme og lang eftersmag af frisk citrus. Den er lavet på blandt andet lakridsrod, nelliker og sort peber samt frisk skal fra både lime, citron og appelsin. Mix for eksempel med Fever-Tree Aromatic Tonic, og garnér med en stilk mynte eller basilikum og en skive lime.

MOSGAARD FILIPPA GIN

Æbler og gin er faktisk en rigtigt god kombination. Det beviser Mosgaard Filippa Gin, som anvender den gamle æblesort, Filippa, der vokser på Sydfyn. Æblerne trækker i ginnen, hvorefter de tages op, destilleres og igen tilsættes ginnen. Det giver en frisk og grøn smag med cremet og blød tekstur. Mix den med en slank tonic, der giver plads til de fine, sprøde nuancer. For eksempel Fever-Tree Indian Tonic eller Naturally Light. Slut af med et par friske æblebåde og en stilk timian.

MOSGAARD OAK AGED CASK GIN

Denne gin er produceret på økologisk hvedemalt, som mæskes, gæres og dobbeltdestilleres. Herefter lægges den på Bourbon- eller Oloroso Sherryfade og lagres i 8-9 måneder. Det giver en dyb sødme og noter af karamel og vanilje, som klæder citrus- og enebærnuancerne flot. Du kan drikke den rent som avec eller mixe med Fever-Tree Ginger Beer toppet med appelsinskal.

martes santo london dry gin

Martes Santo er et af Spaniens ældste destillerier, og botanicals i denne gin samles i et naturreservat i Andalusien. Ginen dobbeltdestilleres i kobberkedler efter traditionelle forskrifter. Det giver en klar, tør og meget ren gin med duft og smag af bastant enebær og citrus.

Match den med Fever-Tree Aromatic Tonic og en skive citron.

martes santo Flor De Iris gin

Spansk gin tripel-destilleret efter London Dry-metoden i 100 år gammel kobberkedel. Efter 2. destillering tilsættes friske kronblade af iris, som giver en enestående turkis farve og en kompleks floral duft og smag med noter af blandt andet iris, enebær, appelsin, citron, kassiakanel og angelikarod.

Mix den for eksempel med Fever-Tree Mediterranean Tonic, der supplerer de florale noter fint.

martes FRESAS gin

Skovbær-gin fra Spanien med skovbær og botanicals håndplukket i et naturreservat i Andalusien. Farven er smuk rød og er resultatet af de 3-6 måneder, de vilde bær udblødes i ginen, som er dobbeltdestilleret. Duft og smag er mild og velbalanceret med et utal af nuancer af vilde hindbær, brombær, jordbær og solbær og enebær i finish.

ginbraltar

En forfriskende spansk gin lavet på botanicals som koriander, ingefær, muskatnød og kardemomme. Derudover er der masser af friske citrusfrugter af hente i både duft og smag, og ginnen destilleres hele 4 gange, som giver et meget klart og rent resultat. Mix med Fever-Tree Mediterranean eller Elderflower til en ægte sensommer-GT.

BOIgin

Den italienske Boigin er lavet med vilde sicilianske botanicals som mandarin, appelsinskal og citron, som langsomt infuseres i ginnen. Enebærrene håndplukkes, og ginen destilleres i kobberkedler og lagres i en måned for at smagene kan finde sammen, og ginen bliver homogen i duft- og smagsindtryk. Navnet leger med det italienske ord for okse (bue), som symboliserer den vilde natur, der kommer til udtryk i ginnen. Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, som også har rødder i middelhavsområdet, hvor citrontimian og rosmarin i tonicen stammer fra.

ORGANIC GIN

Denne gin kommer fra det lille københavnske destilleri, Organic Spirits, som lagde ud med at producere lakridsshots af naturlige og økologiske ingredienser. Siden begyndelsen i 2016 er der kommet flere skud på stammen – herunder denne Organic Gin, der er lavet efter samme princip om at sætte økologi og bæredygtighed i højsæde. Ginnen står stærkt mixet så klassisk, som det kan blive. Med Fever-Tree Indian Tonic garneret med citronskal. Friskt, sprødt og præcist, som en god G&T skal smage!

FEVER-TREE GIN & TONIC FESTIVAL

 FEVER-TREE GIN & TONIC FESTIVAL

Årets Gin & Tonic Festival i Danmark finder sted den 31. august og 1. september 2018 på Serridslevgaard ved Horsens. Festivalen arrangeres af Secret Kitchen Aps og Fever-Tree.

 

© 2017-2018 Secret Kitchen Engros ApS.

 

www.gtfestival.dk

FØLG OS