TROLDEN DISTILLERY COPPERPOT GIN

“Den største smag kommer fra det mindste destilleri” Sådan beskriver Trolden selv deres gin, der destilleres på 350 liters håndbankede kobberkedler i Kolding.

De laver flere varianter. Blandt andet med håndplukket havtorn fra Rømø, der infuseres sammen med appelsinskal, angelikarod og limeskal direkte i kedlen i en trådkurv (infusion box). Smagene overføres på den måde nænsomt til alkoholen under destilleringen, og det giver en rund og næsten olieret gin med tydeligt præg af smagsgiverne.

Top med Fever-Tree Aromatic, der giver din drink en smuk, sart lyserød farve og sætter ekstra krydderi smagsoplevelsen.

Bonusinfo: Det særprægede navn “Trolden” er en hyldest til Troldhede-jernbanen, der fra 1917-1968 kørte med brunkul i Kolding.

COCKY BARISTA GIN

En gin, man ikke ser hver dag. Kaffeginnen fra Trolden Distillery er lavet med specialudvalgte kaffebønner fra Jamaica, der trækker i Troldens Copperpot Gin i en periode på flere måneder. Det giver en tydelig men ikke alt for dominerende kaffesmag, der står fint til Fever-Tree Indian Tonic. Måske endda med et skud frisk espresso på toppen, hvis man skal gå all-in.

FOGGY RHUBARB GIN

Endnu en spændende gin fra danske Trolden Distillery. Foggy Rhubarb er, som navnet mere end antyder, lavet på rabarber, der trækker i ginnen over lang tid, så alle de syrlige, søde og frugtige nuancer overføres til ginnen. Rabarbersødmen er der, men den er ikke overvældende, som man tit ser med frugtinfuserede gin. Perfekt til at give et sommerligt twist til din sensommer-G&T

FOUR PILLARS

Four Pillars er et lille prisvindende, australsk destilleri, der ikke er bange for at eksperimentere. For eksempel med deres fusions-gin lavet i samarbejde svenske Hernö Gin. Det er ABBA og det kolde nord, der møder Crocodile Dundee og glødende varm outback, når der destilleres på blandt andet på svensk enebær og mjødurt og australske urter som strawberry gum og wattleseeds. Sidstnævnte giver ginnen en særlig blød og cremet tekstur.

Som mixer har vi her valgt Fever-Tree Mediterranean, der ligesom ginnen har fine, krydrede noter og god citrussyre.

AVIATION GIN

En af tidens måske mest hypede gin er amerikanske Aviation Gin med den canadiske skuespiller Ryan Reynolds (kendt fra blandt andet Deadpool) som ejer og frontfigur. Aviation Gin er blevet kendt for deres vilde marketingsvideoer med Ryan Reynolds i hovedrollen, og gin-brandet er i dag et af de hurtigst voksende i verden! Men bag alle de flotte kampagner og personligheder står altså en rigtigt god gin. De betegner den selv som en “American Dry Gin”, der er kendetegnet ved, at enebær ikke spiller hovedrollen men giver plads til de øvrige botanicals. På en måde ligesom Fever-Tree Mixers lader smagene i gin træde frem i stedet for at overdøve dem. Klart en must-try på årets festival.

COPENHAGEN ORANGE GIN

En interessant gin, der vækker associationer til appelsinlikøren Grand Marnier. Den er rig på orangenoter fra både søde og bitre appelsiner. Men der er også toner af varme krydderier som langpeber, kardemomme og selvfølgelig de subtile enebær, der giver den krop og fylde. En frisk og saftig gin, der løfter de klassiske gin-baserede cocktails til et højere niveau.

COPENHAGEN BAY LEAF GIN

En gin fra københavnske Copenhagen Distillery, der fejrede deres certificering som økologisk producent med at udvikle denne (naturligvis) økologiske gin med dybe, mørke noter fra laurbærblade og angelikarod i et mash-up med søde tranebær. Ginnen er ufiltreret for at bevare flest muligt at de flygtige aromaer, der kan forsvinde ved filtrering. Den kan derfor opaliserer (blive en anelse støvet og uklar), når den mixes med isterninger eller tonic, men det er altså kun et kvalitetstegn!

COPENHAGEN OAK GIN

Det lille københavnske Copenhagen Distillery har høstet megen anerkendelse for sine kompromisløse gin. Copenhagen Oak Gin låner fra fremstillingen af single malt whisky, idet den lagres på små sherryfade, der, udover at tilføre en smuk ravgylden farve, giver enebær, appelsinskal og peber plads til at udvikle og forene sig i blød og afbalanceret smag. Nyd den ren eller med en Fever-Tree Ginger Beer.

KONGSGAARD RAW GIN

KONGSGAARD er en håndlavet gin, inspireret af de nordiske skove.
De 11 nøje udvalgte botanicals, tilsættes en base af ekstrem blød hvedespiritus, diluted over 3 måneder, med kildevand fra Grand Champagne regionen.

Brugen af lokale danske æblesorter som skiftes fra batch til batch, afspejler og bevarer den
karakteristiske og velafbalancerede blanding af sødme, krydder og syre, som de får fra det koldere klima.

Duft Næsen møder sprøde æbler, let enebærtone med et friskt hint af citrus.
Smag I munden er den utrolig behagelig og afrundet. Det første, der møder én er krydrede æblenoter, dog balanceret ved at være floral og frisk med hint af ingefær og citrus.
Finishen er lang og intens med spor af kanel, tør enebær note og behagelig sødme fra lakridsrod.

KONGSGAARD DARK GIN

Æbler er omdrejningspunktet for alle Konsgaards gin, og Dark Gin, som er nyeste skud på æbletræet, er ingen undtagelse. Faktisk er den baseret på vintage-udgaven af deres Raw Gin fra 2016 med masser af håndplukkede, danske Guldborg-æbler og botanicals som forkullet harpiks, kanel, lakridsrod og galangarod. Men den helt store forskel ligger i, at Dark Gin er fadlagret hos franske Audemus Spirits (som står bag Pink Pepper Gin, du også finder på festivalen). Fadlagringen er en uhyre kompleks størrelse, som kræver enorm erfaring at mestre. Men franskmændende kan deres kram, og efter lagring på cognac-fade fra Limousin er resultatet et ypperligt lag af fede, cremede nuancer af vaniljer og silkebløde tanniner. Æblerne træder en anelse i baggrunden og giver plads til cognac-lignende smage og aromaer, der klæder ginnen utroligt godt. En gin for kendere!

The BOTANIST

22 vilde ingredienser samlet ved håndkraft på den lille skotske ø, Islay er omdrejningspunktet for The Botanist. En fyldig og floral gin med tydeligt præg af den barske og vindblæste skotske natur. Ginnen er med bær, bark, rødder og meget andet en relativt kompleks gin, som du finder nye nuancer i, hver gang du tager en tår. Og det er jo ikke kedeligt!
The Botanist kommer især til sin ret mixet med Fever-Tree Indian Tonic, som fremhæver selv de skrøbeligste nuancer i ginnen, men den gør sig lige så godt med Fever-Tree Elderflower Tonic, hvis du foretrækker den ultimative, florale smagsoplevelse. 

PUERTO DE INDIAS

Denne gin bliver til i Sevilla i et af de ældste destillerier i Andalusien med rødder tilbage til 1880. Der er tale om en jordbær-gin, som formentlig vil være nyt for de fleste. Der bruges udelukkende friske, spanske jordbær til produktionen, som bidrager med masser af sommerfrugtig sødme og giver en smuk lyserød nuance til ginnen. 

Mix med Fever-Tree Indian Tonic, der giver masser plads til jordbærrene, som naturligvis skal spille en hovedrolle i en jordbærgin. 

PINKSTER RASPBERRY GIN

Engelske Pinkster Raspberry Gin er, som navnet viser, både pink og spækket med hindbær! Den er lavet med friske hindbær, som håndplukkes i Kent & Cambridgeshire i England, og foruden den fine, sarte farve, bidrager de også med masser af frugtig sødme, uden det kommer til at virke kunstigt. Og skulle man være i tvivl, er det stadig en ægte gin, trippeldestilleret med tydelige enebærnoter men også heftig grapefrugt indledningsvis og endda hint af fennikelfrø og grønne æbler! Det lyder måske forvirrende, men det giver faktisk rigtigt god mening i det samlede smagsbillede. Især mixet med Fever-Tree Refreshingly Light Tonic, som er en anelse mindre bitter end originalen og virkelig giver plads til de forskellige noter i ginnen. 

BY THE DUTCH GIN

Ginnen destilleres i Schiedam i Holland, hvor gin faktisk blev opfundet tilbage i 1500tallet (nej, den er ikke opfundet i England!). By the Dutch sætter fokus på netop historien og bruger 8 botanicals, der traditionelt bruges i hollandsk gin. Heriblandt kanel, blodappelsin og laurbærblade. Alle botanicals infuseres hver for sig i, da de ikke skal trække i lige lang tid, inden de mixes ifølge en hemmelig opskrift og bringes til 42,5% alkohol. Ginnen filtreres til sidst og ender ud som en ultra-smooth men enormt alsidig gin, der meget passende kan mixes med Fever-Tree Indian Tonic, der fremhæver de enkelte elementer i ginnen, og garneres med tørrede laurbærblade. Bonusinfo: Der bruges cirka 2,5 meter jute-snor (plantefiber) som halstørklæde til flaskens hals.

THE ILLUSIONIST GIN

The Illusionist Distillery hører hjemme i München, og deres Illusionist Gin er ikke som andre gin. Den er destilleret på 16 botanicals, der blandt andet giver den florale noter af lavendel og rosmarin og en frugtrig finish med citron og appelsin. Men mest interessant er tilføjelsen af en hemmelig blomst fra det fjerne østen, der giver ginnen en dyb blå farve, som forandrer sig og bliver lilla og pink, når den blandes med tonic! Ren fest i glasset. Ginnen er desuden ufiltreret, som betyder, at den bevarer mange af de flygtige nuancer af botanicals, som normalt forsvinder ved filtrering.  

SIEGFRIED

Et utal af priser vidner om en gin, der mener det alvorligt. Siegfried Gin er endnu et eksempel på, at vores tyske naboer har forstået, hvordan man laver god gin. Der sker enormt mange spændende ting på gin-fronten i Tyskland, og Siegfried Gin er ingen undtagelse. Ginnen produceres af Rheinland Distillers og indeholder 18 forskellige botanicals som for eksempel lindetræsblomst, lavendel og timian. Vi kender ikke alle ingredienser, men de giver en robust og kompleks gin med masser af nuancer – heriblandt tydelige jordede aromaer og smag af blandt andet lavendel og appelsin. Siegfried er en urtepræget gin, der egner sig godt mixet med Fever-Tree Elderflower Tonic, der tilføjer ekstra florale noter til den samlede smagsoplevelse. 

1528 GIN

En gin til dig, der har mod på at give den lidt ekstra gas med din Gin & Tonic. 1528 Gin er nemlig ikke endnu en i rækken af gin baseret på gængse gin-botanicals. Vel er den selvfølgelig lavet på enebær, korianderfrø og angelikarod – alle klassiske smagsgivere – men den helt store revolution er tilføjelsen af costaricanske kaffebønner og kakaobønner kombineret med pebermynte og ingefær. Selvsagt er det en kompleks gin med mange lag i smagsoplevelsen, men det er kaffe- og kakaobønnerne, der skiller sig særligt ud og gør den til en anderledes oplevelse. Dog bidrager de primært med bitre noter, selvom kaffe- og kakaosmagen også er let at finde. 

DARNLEYS

Darnleys produceres på en charmerende gård i det østlige Skotland i en traditionel kobberkedel. Darnleys producerer tre forskellige varianter; Original Gin, Spiced Gin og Navy Strenght. De er udviklet efter samme håndværksmæssige principper, men Original Gin er en let og floral gin-type med tydelige noter af hyldeblomst, mens Spiced Gin har flere krydrede nuancer fra blandt andet fyrnåle, peberkorne og nelliker. Navy Strenght indeholder samme botanicals som Spiced Gin, men har fået et ekstra skud enebær og selvfølgelig alkoholprocent, som giver ekstra fylde og også forandrer udtrykket af botanicals. 

HEPPLE GIN

I et af Storbritanniens få tilbageværende vilde fristeder ligger Moorland Spirit Co., som producerer denne gin. Den trippel-destilleres i kobberkedel, under vakuum og ved hjælp af Co2, og der anvendes enebær, der har groet i området omkring destilleriet igennem generationer. Grønne æbler, enebær og grapefrugt møder indledningsvis næsen, mens citrus, enebær og overraskende nok cantaloupe-melon præger smagen inden en ekstremt lang og saftig finish. Resultatet ved San Francisco Spirits Award siger sig selv.. guld!
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og slut af med en strimmel citronskal.

HEPPLE SLOE GIN

 Moorland Spirit Co. ved, hvordan man laver gin! Og derfor er der plads til at lege lidt med konventionerne. Her med en kombineret slåen- og hvidtjørn-gin, som sammenlignet med andre slåengin har en anderledes intens og tør fremtoning. Der er stadig fuld farve på og den karakteristiske sødme, som slåen giver gin, men den rummer bare mere end den, i længden, kedelige frugtsødme, som slåengin kan have. Bestemt et smagning værd!

EDINBURGH GIN

Destilleriet bag denne gin stammer selvsagt fra Edinburgh, Skotlands hovedstad, som har stolte traditioner for gin-destillering helt tilbage til 1700tallet. Ginen laves i small batches, og denne gin er af den klassiske London Dry-skole. Ren og sprød enebær med afbalancerende citrusnoter. Den er smagssat med 14 forskellige botanicals, herunder lavendel, fyrretræknopper, morbær og appelsinskal. Med 43% alkohol giver den en frisk og fyrrig Gin & Tonic, som med fordel kan mixes med Fever-Tree Elderflower Tonic og garneres med en strimmel appelsinskal.

EDINBURGH SEASIDE GIN

Inspireret af kysterne omkring Edinburgh er Seaside Gin en gin af London Dry-typen med kraftig enebær, en let sødme og en salte og mineralske noter, som blandt andet kommer fra blæretang. Det komplimenteres af aromatiske undertoner fra blandt andet kardemomme og koriander. Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og slut af med en kvist timian.

EDINBURGH CANNONBALL GIN

En kraftfuld men velbalanceret navy strength gin på solide 57,2%. Den er præget af kraftig enebær og indeholder dobbelt så mange enebær som deres Edinburgh Gin, og så er den kendetegnet ved et orientalsk præg i krydringen samt citronskal og appelsin til at runde smagsindtrykket af. Servér den med Fever-Tree Lemon Tonic og en strimmel citronskal.

EDINBURGH GIN LIQUEUR

Edinburgh Raspberry Liqueur
En frugtig likør, der ikke kan kaldes gin, da den kun er på 20% frem for de påkrævede 40%. Men smag er der nok af! Resultatet er en sand hindbærbombe! Perfekt til solskin på terrassen eller til desserter med hindbær.

Edinburgh Elderflower Liqueur
En aromatisk og floral likør på 20%. De pollentunge hyldeblomster plukkes, når blomstringen er på sit højeste, og det giver den en let profil men med et kraftigt floralt præg, der gør det til en ægte sommerdrink.

Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur
En likør lavet på en fræk kombination af forårsrabarber og ingefær. Likøren holder 20% og er et frugtigt bekendtskab med et tilpas svirp med halen fra den varmende ingefær.

Edinburgh Plum & Vanilla Liqueur
En luksuriøst og silkeblød likør, der balancerer safttunge og søde blommer med aromatisk vanilje fra Madagaskar.

CITADELLE ORIGINAL

Fransk gin fra øverste hylde. Ambitionen med citadelle var at indkapsle den sydvestlige franske region i et glas. Smagen af sydfransk sommer! Foruden enebær indgår der 18 lokale botanicals, som infuseres fra 1 til 4 dage i ginen. Det giver en færdig gin, der har en delikat blomsterpræget aroma med hint af citrus. I smagen finder man enebær og anis efterfulgt af kanel, muskatnød og sort peber. Mix den helt klassisk med Fever-Tree Indian Tonic, eller kast dig ud i den lyserøde Aromatic Tonic, som også har de varme krydderier i sig. Top af med citronskal. Sommer i et glas? Smag selv!

CITADELLE RÉSERVE

Er du på udkig efter noget lidt ud over det sædvanlige? Så kig lige nærmere på Citadelle Réserve – en fransk fadlagret gin, der har høstet stor anerkendelse. Blandt andet ved San Francisco Spirits Competition og World Spirits Award. Ginen er smagssat med blandt andet yuzufrugt (asiatisk citrusfrugt), genepi-urt (en vildtvoksende malurt) og kornblomster. Herefter hældes den på 5 forskellige træfade: akacie, morbær, kirsebær, kastanje og fransk eg, hvor den lagres i 5 måneder, inden ginen blandes sammen til sidst. Det giver en helt unik gyldenfarvet gin med duftnoter af blandt andet tørrede krydderier, træ og appelsinblomst og smagsnuancer af blandt andet tørret tobak, citronskal, ingefær og mandel. Prøv den, som den er, eller mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic.

CITADELLE NO MISTAKE OLD TOM

Endnu en ganske særlig gin fra franske Citadelle. Old Tom er inspireret af den engelske forfatter Charles Dickens og er baseret på Citadelle Réserve, som i sig selv er noget ganske specielt. Her blandes Réserve med en fugtig og tung brun sukkertype fra Caribien, som først ristes i kobberkedler, til den begynder at karamellisere. Herefter fortyndes det og laves til alkohol. Til slut lagres den på fade og mixes med Citadelle Réserve.

DRUMSHANBO GUNPOWDER IRISH GIN

Ved bredden af en sø i hjertet af Irland ligger The Shed Distillery, hvor de producerer denne særlige gin i, hvad de selv kalder deres “gin-laboratorium”. Den er lavet på tolv forskellige botanicals, hvoraf de 8 langsomt destilleres sammen med ginnen, og de 4 dampinfuseres. Botanicals tæller blandt andet orientalsk grapefrugt, kinesisk citron (i det hele taget er der et orientalsk tema i valget af botanicals) samt stjerneanis og kardemomme. Og så selvfølgelig Gunpowder Tea, som lægger navn til ginnen. 

PINK Pepper GIN

Beskrivelse på vej.

HILLS & HARBOUR GIN 

Beskrivelse på vej.

BURLEIGH’S GIN 

Beskrivelse på vej.

OLD CURIOSITY GIN 

Beskrivelse på vej.

KOKORO GIN 

Beskrivelse på vej.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – THE ORIGINAL 

Destilleret i små 200 liter batches i en traditionel kobberkedel. Vandet er lokalt Harrogate kildevand, men Masons holder deres blanding af botanicals hemmelige – dog bruger de enebær fra egne buske. Maltbaseret spiritus, safran, anis og citrongræs møder næsen efterfulgt på ganen af fennikel, lakrids, klassisk tør enebær og fyrretræ.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – LAVENDER EDITION

Samme gin som originalen, men med en let men bestemt duft af lavendel. Er du til parfumeret gin, er denne et aboslut must – meget mere parfume får man ikke!

Især god til G&T, hvor Fever-Tree Indian Tonic lige tager toppen af parfumen. Garnér med frisk limebåd, der ligeledes er med til at knække parfumen en anelse.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – TEA EDITION

Med Yorkshire Tea. Det lyder som et engelsk spøg, men tænk lidt i retning af den forfriskende, læskende smag i en god iste. Perfekt afbalanceret og baseret på deres gode flagskibs-gin; Dry Yorkshire Gin.

Meget velegnet med Fever-Tree Mediterranean Tonic.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – SLOW DISTILLED SLOE

Beskrivelse på vej.

MASONS DRY YORKSHIRE GIN – STEVE’S APPLE EDITION

Beskrivelse på vej.

HAWTHORN´S LONDON DRY GIN

Ægte London Gin fra Westminster destilleret på en vintage John Dore & Co kobberkedel. Hawthorn’s opnåede stjernestatus i USA, hvor den blev beskrevet som den gin mest værdi for pengene. Opskriften er 200 år gammel og er genskabt af Will Turnage som hyldest til sin bedstefar, en flådekommandør, som overlevede 3 skibsforlis under Anden Verdenskrig. Hvert forlis blev skyllet ned med store gin, så snart de overlevende nåede i land.

Spritbasen er 100% engelsk hvedemalt med 10 botanicals fra den engelske natur og muskatnød fra Sri Lanka samt kassiabark fra Indonesien. Sprød og lys i smagen med krydrede noter af koriander, peber og afslutningsvis tørre enebær.

CHILGROVE DRY GIN

Ved brug af moderne destilleringsmetoder flettes der 11 botanicals ind i denne kraftige gin. Næsen er frodig, blomstret og vækker associationer til moden frugt. Ganen er ren, silkeblød med varme krydderier og en smule sødme. Udover enebær, angelica og koriander finder man mild citrus, mynte og menthol, og til sidst en eftersmag af mynte og fyrretræ.

Særligt god med Fever-Tree Elderflower Tonic Water garneret med jordbær eller appelsinskal.

CHILGROVE BRAMBLE EDITION GIN

Beskrivelse på vej.

CHILGROVE BLUEWATER EDITION GIN

Bluewater Edition er en hilsen til handelsruterne mellem England og Australien. Koordinaterne til både Plymouth og Botany Bay findes på flaskens halsetiket. Denne gin er meget tør og ren, sammensat af et ægteskab af både engelske og australske botanicals. De australske omfatter blandt andet særegne ingredienser som finger lime – en særlig subtropisk citrusfrugt, citronmyrte, riberry – et krydret bordeaux-farvet bær karakteriseret som superfood og blomme af arten Davidson.

Mix med Fever-Tree Naturally Light Tonic, og garnér med appelsin.

THE LAKES GIN

Da enebærbuske vokser overalt omkring The Lake District i England, hvor denne gin kommer fra, er det oplagt at bruge dem og andre lokale botanicals som mjødurt, blåbær og lyng. I alt hele 14 botanicals. Resultatet er komplekst og friskt med tydelige citrusnoter, og ginen er velegnet til servering alene med is. Skal der tonic i, anbefales det ikke at drukne den i tonic men at servere den i 1:1 ratio gin og tonic. For eksempel med Fever-Tree Aromatic Tonic garneret med en skive rød grape.

THE LAKES GIN – EXPLORER EDITION

15 botanicals er brugt i alt, hvoraf 6 af dem vokser lokalt i The Lake District i England, hvor ginen produceres. Der destilleres med hvedespiritus og vand fra floden Derwent, der dampes i længere tid. Resultatet er en gin, der egner sig til at nyde kun med is, en smule vand måske, ligesom en cask-strength whisky. Vil du have en G&T, er Fever-Tree Mediterranean Tonic et godt valg at parre med. Explorer er en ’limited edition’, så det er med at nyde den, mens den er her!

LOCA LABS MINUS 33

Minus 33 må ikke officielt betegnes som Gin, da den ikke er oppe på 37% alkohol, som gin skal være. Men den er stadig et spændende indslag på årets Festival. Ideen var at lave en gin med færre kalorier, men det udviklede sig under videnskabelige forsøg til andet og mere. Der er mange elementer af håndværk i processen, selv om det ligner mere et designerprojekt fra et laboratorium. Det anbefales at se hele historien på www.minus33.co.uk.

Holdet bag Minus 33 mener, de har opnået noget nær den perfekte gin, og deres opdagelser undervejs har været tankevækkende. Botanicals er, ud over enebær tilsat sent i processen, angelica, korianderfrø, sød lakridsrod, orrisrod, hyldeblomst, appelsin og citron.

Mix med Fever-Tree Naturally Light Tonic for at give de delikate nuancer mest muligt plads.

KIRKJUVAGR ORKNEY GIN

En håndlavet gin af sjælden kraft og dog med en imponerende præcis balance, så ingen af urterne i opskriften dominerer. Helt klart en gin, der passer til servering på samme måde som en single malt whisky: alene med is. Dyr, men alle pengene værd!

KIRKJUVAGR ARKH-ANGELL

Islandsk ildvand på hele 57%! Den høje alkoholprocent giver flere nuancer i ginen. Man behøver ikke have rødt fuldskæg, hjelm og sværd, før vi vil servere denne ’storm strength’ Orkney gin. Men hvis man har Vikinge-gener, så hjælper det nok. Og kan man ikke finde hjem bagefter, så er der et vikingekompas på flaskens kapsul. En vegvisor.

STIRLING GIN

Denne gin er en sand perle for ginkendere. Tilbagelænet, balanceret, nydelig, og uden stærke, dominerende botanicals, der skubber i uønskede retninger. Udover basilikum, appelsin- og citronskal og naturligvis enebær og angelikarod, er der brugt en særlig brændenælde, der kun findes i Stirlingshire i Skotland, hvor ginen kommer fra. Det giver en unik, behagelig duft og eftersmag, og for dem der ikke vil have en gin med en bastant, dominerende hovedingrediens, er denne gin et oplagt valg.

PORTER’S GIN

Porters er fremstillet ved en blanding af to processer; varm- og kolddestillering. Visse urter afgiver det bedste af deres smag under varmdestillering, og den del af processen foregår på Skotlands ældste destilleri. Herefter kolddestilleres der hos Porters i Aberdeen, hvor de øvrige urter, hvis smage ødelægges af varme, tilsættes. På den måde opnår Porter´s en unik smagsprofil. Ud over ’Buddha’s Hand’ eller ‘fingercitron’, som den særprægede citrusfrugt med en særligt parfumeret skal også kaldes, er alle smagsgivere ret klassiske. Det er processen, der giver en unik smag. Og en unik gin.

HOUSE OF ELRICK GIN

Ginen laves på House of Elrick – et skotsk slot fra 1720. Familien destillerer her denne perle af en gin med vand fra Loch Ness og urter som roser, sød fennikel, pink peber og lyng. Der er en smule sødme afbalanceret med en bitterhed, måske fra lyngen, der minder om fyrretræsnåle eller harpiks. Denne sød/bitre kombination er ganske markant og bevares selv med tonic og giver en likørfyldighed ulig nogen anden gin.

MCQUEEN SUPER PREMIUM DRY GIN

Dette anmelderroste og prisbelønnede craft destilleri er beliggende i Callender, Skotland. Deres flagskib ’London dry gin’ er basen for 5 spændende varianter, der giver et sortiment til enhver smag. Deres blå porcelænsflasker er nu kendt verden over, dog er der andre farver til special-editions fra tid til anden. Super Premium Dry Gin har præsteret at vinde priser i den sværeste kategori at markere sig i; London Dry Gin. Den har kraftige enebærnoter, der brydes af cremet vanilje og til slut – sprød lime.

MCQUEEN CHOCOLATE MINT GIN

Du tror måske, det er en joke. Men smag den! Ginnen er lavet på basis af Super Premium Dry, men er tilsat kraftig chokolade og mint, som lægger sig subtilt i ginnen. Prøv den med Fever-Tree Mediterranean Tonic, hvis du har mod på en noget anderledes, men stærkt vanedanende ginoplevelse!

MCQUEEN SWEET CITRUS GIN

Der er mange gin, som slår sig på citrus – nogle mere end andre. Denne version fra Skotland er lavet på basis af Super Premium Dry og er tilsat forskellige citrusfrugter, der giver den en sød citrusaroma og smag.

Prøv den med Fever-Tree Elderflower Tonic, hvis florale præg står flot til den søde citrus.

MCQUEEN MOCHA GIN

Ifølge McQueen er kaffe noget, man drikker om morgenen. Som alternativ efter en god middag har de derfor udviklet denne Mocha Gin. Den er baseret på deres Super Premium Dry, men har tydelige noter af kaffe og fyldig chokolade i finish. Prøv den, før du dømmer den!

MCQUEEN SMOKEY CHILLI GIN

Som med alle McQueens gin er basis til denne gin den prisvindende Super Premium Dry men her er den tilsat lidt ekstra vrede i form af chili! Den blæser dig dog ikke bagover, men giver blot et ekstra kick og en subtil eftersmag af røget chili.

Mix med Fever-Tree Ginger Beer, der har power nok til at stå imod chilivarmen.

MCQUEEN SPICED CHOCOLATE ORANGE GIN

Appelsin og chokolade er et kendt makkerpar, men har de nogensinde slået pjalterne sammen i gin? Det har de nu! Baseret på McQueens Super Premium Dry, men med noter og subtil eftersmag af appelsin og chokolade får du her en frugtig og mørk gin.

Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic, og pynt af med en kanelstang og en skive appelsin.

EDEN MILL ORIGINAL GIN

En gin, der minder om London Dry Gin men umiskendeligt blød og cremet – dog med et tvist fra havtorn samlet i gåafstand fra det skotske destilleri. Bærrene giver både sødme, syre og bitterhed til ginen. Oplagt til en G&T af den gamle skole; mikset med Fever-Tree Indian Tonic og garneret med en limebåd.

EDEN MILL LOVE GIN

Denne aromatiske gin er bygget på botanicals fra hele verden, men uden at være parfumeret. Der er flere urter, der giver den en speciel karakter; bl.a. hibiscus-blomster, goji-bær, rosa blomsterblade og rod af lægestokrose. Til den man elsker….og husk dig selv.

De florale noter passer fint med Fever-Tree Elderflower Tonic, som er pakket med smagen fra pollentunge hyldeblomster fra det sydlige England.

EDEN MILL GOLF GIN

Det siger sig selv, at en hyldest til The Home of Golf måtte være blandt de mange gin på festivalen. Om urterne er ukrudt fjernet af banens greenkeepere, eller de er plukket ’out of bounds’, ved vi ikke. Men en god gin, det er den. Og nok bedst ,når man når det 19. hul. Opskriften ændres fra år til år, så Golf Gin er altid en ny oplevelse, hver gang skriften på flasken skifter farve.

EDEN MILL OAK GIN

Inspirationen til denne gin kommer formentlig af de engelske traditioner for gin parret med skotske whisky-traditioner. Normalt skal en malt-spiritus modne i egetræsfade i 3 år, før den betegnes som whisky. Her sker der mange ting med smagen. Dels fordi fadene har været brugt til før og derfor afgiver smag samt egetræets alder og ikke mindst tid. Men når Eden Mill kommer deres gin i bourbon-fade, er det i blot få måneder for at bevare grund-ginens delikate nuancer. Derfor tilfører det forsigtigt noter af den karakteristiske egetræs-tannin, man kender fra whisky.

En moden gin, der passer godt med Fever-Tree Ginger Ale, som klæder de mørke toner i ginen.

EDEN MILL HOP GIN

Her har Eden Mill blandet deres viden fra brygning og destillering sammen, og ginen er sat med ølhumle. Det giver samme bitterhed, some kendes fra stærkere humlede øltyper som Indian Pale Ale (IPA) og US Pale Ale. Man kunne sige, at det er en ’Gin IPA’, der holder en relativt høj alkoholprocent på 46.

Mix med den pink Fever-Tree Aromatic Tonic.

STRATHEARN JUNIPER GIN

En kraftfuld gin fra skotske Strathearn, der overhaler de fleste ’Navy Strength’ gins på smag – trods de beskedne (for Navy Gin) 47%. Ud over enebærkogler bruges der blandt andet korianderfrø, angelikarod, orrisrod, calamusrod, appelsinskal, rosenblade, og ’honeyberry’ (Blåfrugtet gedeblad). Det giver en gin med noter af jord, træ og sød enebær samt citrus i finish.

Mix den med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis krydring fint kan hamle op med de kraftige smage i ginnen.

STRATHEARN OAKED HIGHLAND GIN

Denne gin trækker tråde til de fyldige whisky-typer. Enebær, korianderfrø, appelsinskal, citronskal, lakridsrod, rosenblade og vanilje modnes efter destillation i amerikanske egetræsfade. Det giver urterne en let røget og jordet smag, og denne gin kan passende erstatte den obligatoriske whisky foran pejsen, enten med is eller med mixer. For eksempel Fever-Tree Ginger Ale, der komplimenterer de dybe og jordede undertoner.

STRATHEARN HEATHER ROSE GIN

En mystisk, mørk og magisk gin med sarte florale noter og smagsnuancer, der vækker associationer til vermouth. Opskriften ligner de to ovenstående, men her bruges der også lyng, dog kun de lilla blomster, som giver den det florale udtryk.

PLYMOUTH DRY GIN

Opskriften er der ikke pillet ved, siden denne gin første gang kom til verden i 1793. Det er de samme 7 eksotiske naturingredienser, der giver den bløde, let søde smag og den friske aroma med noter af enebær, koriander og kardemomme. Men hvorfor også ændrer på noget, når man rammer plet første gang?

PLYMOUTH DRY GIN NAVY STRENGTH

Gin har stolte traditioner inden for den engelske flåde, og den karismatiske drink var fast inventar på hvert eneste flådeskib igennem flere hundrede år. Den går næppe i dag, men heldigvis giver Plymouth Gin sømænd og andre gin-elskere mulighed for at nyde den aromatiske drik, som er så kendt og elsket verden over. Denne version har ekstra kraftig krop, men er stadig et blidt og venligt smagsbekendtskab med sin lette sødme og aromatiske krydring.

PLYMOUTH SLOE GIN

Frugtig gin har længe været en tradition på landet i England, og denne gin slår rødder tilbage til 1883. Den er tilsat slåenbær, der giver den en smuk rubinrød farve og frugtige noter af søde kirsebær og mandler. Smagen er frugtig og fyldig med en perfekt balance mellem tør og sød.

MONKEY 47 DRY GIN

47 er antallet af nøje udvalgte naturlige ingredienser i denne gin, der er mange kenderes foretrukne valg. Den præcise opskrift er dybt hemmelig, men vi ved dog, at mange af ingredienserne stammer fra den rå og uspolerede skov, Schwarzwald i det sydvestlige Tyskland. Sikkert er det også, at tranebær, bitre appelsiner og hele seks forskellige slags peber er en del af opskriften. Hver en dråbe produceres efter klassiske håndværkstraditioner, og smagen er floral og krydret.

MONKEY 47 SLOE GIN

Denne gin er baseret på den klassiske Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, som er kendetegnet ved de 47 naturlige ingredienser, der giver den karakteristiske smag og aroma. Men her er tilsat håndplukkede slåen-bær, der giver den en smuk rubinrød farve, en blød smag af milde kirsebær og solbær og duftnoter af ribs, vinterbær og mandler. En spændende gin, der kan mixes til smukke cocktails.

BEEFEATER DRY GIN

Opskriften på denne ikoniske gin er stadig den samme, som blev brugt første gang i 1863, og den laves stadig i hjertet af London – præcis som dengang. Smagen er da også den samme, der med sin karakteristiske tørhed, sprøde enebærsmag og fine citrusnoter er blevet selve definitionen af gin for mange. Men med undertoner af blandt andet korianderfrø, mandler og lakrids er det også en gin med en dybere kompleksitet. Smag selv efter.

BEEFEATER 24 DRY GIN

En sofistikeret og meget aromatisk gin lavet med blandt andet japansk sencha te og kinesisk grøn te. Det giver en unik gin med en blød karakter, der dog brydes af syren fra grape-skal. Denne gin åbner op for spændende muligheder for bartenderen, da de krydrede aromaer tåler modspil fra andet end blot den klassiske tonic.

HENDRICK’S GIN

Hendrick’s smager som ingen anden gin, fordi ingen anden gin er lavet som Hendrick’s. Den skotske gin med den usædvanlige destillationsproces på to vidt forskellige kedler har, udover de traditionelle ingredienser som blomster, enebær, rødder, frugter og frø fra hele verden, to mere usædvanlige af slagsen; rosenblade og agurker.

Det giver en blød, afbalanceret og særligt ren og tør gin med komplekse krydrede nuancer. Hendrick’s fungerer godt i cocktails eller som en Hendrick’s og tonic. Byt den gængse limeskive ud med agurk som garnish for at understrege den rene og grønne smag.

HENDRICK’S SUMMER SOLSTICE GIN

Beskrivelse på vej.

MALFY GIN ORIGINALE

Inspireret af de vilde enebær, friske kilder og farerige bjergsøer på toppen af Monviso-bjerget nær den fransk-italienske grænse, som kan ses fra destilleriet. Ginnen er destilleret med italienske enebær, koriander og fem andre botanicals og er blandet med kildevand fra Monviso-bjerget – den højst beliggende kilde i Italien.

En ren og sprød gin, der bør serveres helt enkelt: med Fever-Tree Indian Tonic, masser af is og en limebåd som garnish.

MALFY CON LIMONE

Malfy Gin Con Limone er en frisk og citruspræget gin fra Italien, hvor enebærerne ikke bliver for overvældende. Det er især de gode citroner fra Amalfi og Sicilien, som præger denne gin, men den har også en krydret bagkant med blandt andet italiensk enebær, kvan og cassia-bark.

MALFY CON ARANCIA

Den smukke farve kommer fra skal af sicilianske blodappelsiner. De smagfulde frugter giver ikke bare farve, men også sommerlige og meget aromatiske sød-syrlige nuancer i både aroma og smag.

Prøv den med Fever-Tree Aromatic Tonic, og garnér med en skive frisk appelsin.

MALFY GIN ROSA

Sommer på flaske! De italienske enebær og 5 andre botanicals møder solmoden pink grapefrugt fra Sicilien og sød-syrlige italienske rabarber. Det giver ginen en smuk rosa farve og en saftig, frisk og tør grapesmag med noter af rabarber og en lang enebær-finish. Perfekt til G&T på terrassen eller i haven.

Mix med Fever-Tree Indian Tonic, og top af med en skive frisk pink grapefrugt og en kvist rosmarin.

FRIDAY GIN

En portugisisk gin produceret i Bairrada-området, der er kendt for sin vinproduktion. Ginen har en blød og sødmefuld smag med et frugtigt bid fra tropiske frugter som mango, papaya og passionsfrugt. Den frugtige sødme får afbalanceret og krydret modspil af botaniske elementer som enebær, kardemomme, rosenblade, appelsinblomst og Baga-vinblade.

KAPRIOL / AQUA LVCE GIN

Beskrivelse på vej

TANQUERAY LONDON DRY GIN

I 1830 satte Charles Tanqueray sig for at forfølge sin passion og udvikle en gin, der var god nok til at modstå tidens tand. Med Tanqueray London Dry Gin er missionen i den grad lykkedes. Opskriften fra dengang holder stadig, og ginen og den grønne flaske er i dag blevet et ikon og et velkendt symbol på god gin.

Urterne er markante, og det er især den meget rene enebær, der karakteriserer duften. Herefter finder du både citronskal, kandiseret men krydret kvanstilk og lakrids. Smagen er intens og tør enebær på den elegante måde, der ikke leder tankerne i retning af juletræer, med krydrede undertoner fra kvanrod og varme krydderier som kardemomme og korianderfrø. Det er en gin, som er let genkendelig mikset, og for mange er den indbegrebet af gin. Med andre ord; med Tanqueray London Dry Gin er du sikret høj kvalitet og en solid og gedigen gin. Hver gang.

TANQUERAY No .10

No. 10 fra Tanqueray er det traditionsrige destilleris kronjuvel. Den destilleres i små portioner med friske citrusfrugter og urter, der giver ginen en særligt blød og ren smag. Den præcise opskrift på den prisvindende gin er en velbevaret hemmelighed, men de friske citrusfrugter er uden tvivl en vigtig bestanddel. Flasken er da også udformet med inspiration fra gammeldags citruspressere.

Udover den friske citrus i både næse og smag, har den et markant præg af enebær. Men ligesom med den klassiske Tanqueray London Dry Gin er indtrykket langt mere kompliceret end bare tør fyrnåleskov. Enebærrene har nemlig nuancer af både korianderfrø, sort peber og kvan, ligesom ginen har et sammenknudret rodnet af jordede nuancer på trods af de få ingredienser. Det er en luksus-gin, hvis enkle og samtidig utroligt komplicerede smagspalet bliver ved med at overraske og imponere.

TANQUERAY FLOR DE SEVILLA

Tanqueray er ligesom Gordons Dry en af de mest kendte gin i Danmark. Men her har den fået et spændende pift fra de bittersøde, solmodnede Sevilla-appelsiner, der giver kompleksiteten i Tanqueray London Dry (som den er baseret på) fint modspil. Den gylden-orange farve giver en smuk G&T mixet for eksempel med Fever-Tree Indian Tonic garneret med appelsinbåd.

TANQUERAY RANGPUR

Beskrivelse på vej.

TANQUERAY LOVAGE

Beskrivelse på vej.

JINZU GIN 

Her er en gin, der tør at gå imod konventionerne for premium gin. Det er en kompleks gin, der mikser det bedste fra de traditionelle engelske gintyper med de lette, men samtidig ualmindeligt aromatiske japanske dyder. Den er desuden iblandet japansk sake, som giver en venlig, næsten kærlig finish, som gør ginen til sin helt egen.

Jinzu Gin er baseret på de traditionelle engelske forskrifter for gin med masser af sprød enebær, korianderfrø og kvan. Herefter rejser opskriften østpå, hvor japanske Yuzu-citrusfrugter og japanske kirsebærblomster giver den et aromatisk citrus-twist efterfulgt af en cremet og rig risvins-finish fra Junmai Sake. Jinzu Gin er en spændende gin, der sætter nye standarder for, hvordan premium gin kan smage.

Villa Ascenti 

Beskrivelse på vej.

KYRÖ NAPUE RYE GIN

“Verdens bedste gin til Gin & Tonic.”

Smagsgiverne i denne prisbelønnede gin har dybe rødder i hjertet af den finske natur. Havtorn, tranebær, birkeblade og mjødurt giver alle sanser en fornemmelse af tidlig morgen på en diset finsk eng. Kølig som en finsk nat, men med varmen fra rug og midnatssol, er Napue helt sin egen gin. Servér din Napue & Tonic med en kvist rosmarin, nogle tranebær og Fever Tree Indian Tonic. Smagsnoter: Krydret og sød med mjødurt og let citrus i næsen. Kraftfuldt krydret smag med en finish af peber og rug på tungen.

KYRÖ KOSKUE RYE GIN

Historier fra Finland involverer ofte på en eller anden måde en sauna. Sådan er det også her, da idéen om Kyrö tog form blandt en gruppe venner i netop en finsk svedehytte i 2014. Resultatet er prisvindende gin, der lidt usædvanligt er destilleret udelukkende på finsk rug. Koskue er lagret i 3 måneder i amerikanske egetønder, der giver den en gylden farve og en helt særlig dybde, der komplimenterer rugens varme. Den er krydret med appelsinskal og sort peber og har den karakteristiske duft og smag, som kun egefade kan give.

BLOOM PREMIUM LONDON DRY GIN

BLOOM Premium London Dry Gin er ikke helt som alle andre premium gin . Det er en let, delikat og blomstret gin med en helt unik let sødlig smag skabt af en skræddersyet blanding af de 3 planteekstrakter kaprifolium, kamille og pomelo. Bloom er destilleret 3 gange og man har i processen kun gjort brug af 100% naturlige smagsstoffer. Bloom er en romantisk premium gin til de mere krævende og forfinede smagsløg. I BLOOM Gin og Tonic kan man med fordel erstatte citronskiven med
en appelsin ditto!

OPIHR ORIENTAL SPICED LONDON DRY GIN

Opihr Oriental spiced gin er fast forankret i den gamle krydderi-rute i Østen, hvor købmændene traditionelt rejser tusindvis af kilometer for at handle eksotiske krydderier og planter fra fjerne lande.

Opihr Oriental spiced Gin er baseret på et udvalg af eksotiske håndplukkede planteekstrakter herunder de krydrede cubebs (også kaldet Javabær) fra Indonesien, sort peber fra Indien og koriander fra Marokko – alle omhyggeligt udvalgt af Opihr’s Master Distiller, De håndplukkede planter og bær, der bruges i Opihr Gin foretager rejsen fra Østen til det ældste destilleri i England, hvor kvalitetsgin traditionelt er blevet destilleret efter London Dry Gin metoden siden 1761. Opihr er indbegrebet af Orientens eksotiske intensitet, der vækker alle sanserne i denne nye gin. Næse: Koriander og citrus, blide enebær og pebrede noter. Smag: Mere markant krydret, enebær og masser af koriander.

GREENALL’S LONDON DRY GIN

Greenall’s Gin er mere end blot en traditionel London Dry Gin. Det er den originale London Dry Gin produceret på det ældste destilleri i Storbritannien siden 1761!
Den indeholder 11 forskellige botanicals og passer ualmindeligt godt til Fever-Tree mediterranean Tonic. En must-try gin på festivalen.

BERKELEY SQUARE LONDON DRY GIN

Berkeley Square London Dry Gin er gin-verdens ‘single malt’. 250 års dedikation, ekspertise og håndværk er lagt i denne gin, der udmærker sig ved sin komplesitet og raffinerede fremtoning.
Den destilleres i traditionelle kedler og infuseres via “bouquet garni”-metoden (buket af krydderurter) med en blanding af håndsamlede botanicals såsom basilikum, lavendel og kefir limeblade. Berkeley Square er den ultimative gin for den kræsne gin-kender.

THOMAS DAKIN SMALL BATCH GIN

Denne gin er inspireret af pioneren Thomas Dakin, som tilbage i 1761 begyndte at destillere gin i det nordlige England. Han betragtes i dag som en af forgangsmændene i den engelske gin-revolution, og derfor hylder dette destilleri, der ligger i hjertet af Manchester, netop Thomas Dakin. Denne håndlavede gin er indbegrebet af engelsk gin med sit markante enebærpræg. Dog indeholder den også 7 andre botanicals – herunder korianderfrø, appelsinskal, lakridsrod og peberrod. Den præcise opskrift er dog en velbevaret hemmelighed. Mix den, som Thomas Dakin formentlig ville have gjort det, hvis han havde levet i dag. Med Fever-Tree Indian Tonic! Helt classic. Smid en strimmel appelsinskal og en stilk koriander oveni, og alt er godt!

THE LONDON NO. 1

En helt unik super-premium gin med solide 47% alkohol.

Small batch gin i den helt særlige Aqua-marineblå farve – trippeldestilleret i kedler på Thames-destilleriet i hjertet af London. Master Distiller er Charles Maxwell – anerkendt for din store erfaring og ekspertise i gin-universet.

I 1800-tallet var London kendt for sin handel med krydderier og urter. Derfor blev London Gin hurtigt en af de mest komplekse typer af spiritus på markedet. The London No.1 er loyal over for denne tradition og består af 12 botaniske elementer. De er nøje udvalgt for at give en helt unik kompleksitet, elegance og perfekt balance. Ingredienserne er enebær, lakrids, violrod, kanel, mandel, bergamot, sar, koriander, kvanrod, cassia, citronskal og appelsinskal.

MOM GIN

Spændende gin med infusion af røde bær.

MOM er en premium gin frembragt på eksotiske botaniske elementer og saftige røde bær. Efter 4 gange destillering med infusion af røde bær fremstår den med en overraskende blødhed og livlig bærsmag afsluttet af en elegant sødme.

Vi anbefaler den til Gin & Tonic mikset med Fever-Tree Indian Tonic serveret i store ballon-glas med et amarena-kirsebær på spyd. Kirsebærret pynter ikke bare, men giver en sofistikeret sød og bitter finish.

MOM LOVE GIN

Beskrivelse på vej.

RADIUS BATCH 00005

Radius Distillery er et lille mikro-destilleri med fokus på godt håndværk og langsommelige processer. Batch 00005 er præget af intens enebær kombineret med korianderfrø og gule sennepsfrø. Den er god til martini men også Gin & Tonic, hvor den især passer godt til Fever-Tree Aromatic Tonic garneret med appelsinskal.

RADIUS BATCH 00010

Denne gin stammer fra det lille mikrodestilleri, Radius Destillery i Stenløse. Med fokus på godt håndværk laver de forrygende gin i small batches, og udtrykket i 010 er især kraftig enebær krydret med kardemomme, citron og angelika-rod.
Mix med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og slut af med en strimmel citronskal.

RADIUS BATCH 00021

En unik gin fra det lille danske Radius Destillery. 021 er baseret på røgede enebær og ristede kaffebønner. Det giver en helt unik gin med diskret varm karakter. Mix med Fever-Tree Indian Tonic for at give mest muligt plads til de spæde mørke noter.

JUNE BY G’VINE 

Beskrivelse på vej.

G-VINE NOUAISON 

Det unikke ved G’Vine er, at basisspiritussen er baseret på vindruer, hvor de fleste andre gins bruger hvede. G’Vine Nouaison er lavet på druen Ugni Blanc, som destilleres til 96,4%, hvorefter den massereres med grønne vindrueblomster. Herefter re-destilleres ginen med 9 forskellige urter og krydderier.

Selve frugtsætningsprocessen (hvor blomstringen overgår til knopper der danner de tidlige druer) under vindruedyrkning kaldes ”Nouaison” på fransk, hvorfra denne gin har sit navn. Med sine 43,9% er G’Vine Nouaison en kraftig og krydret gin med en intens note af enebær samt en koncentration, som giver et fantastisk pift til en gin & tonic eller en dry martini. Mix med Fever-Tree Indian Tonic.

G-VINE FLORAISON 

Det unikke ved G’Vine er, at basisspiritussen er baseret på vindruer, hvor de fleste andre gins bruger hvede. G’Vine Floraison er lavet på druen Ugni Blanc, som destilleres til 96,4%, hvorefter den massereres med grønne vindrueblomster. Herefter re-destilleres ginen med 9 forskellige urter og krydderier.

Selve blomstringsprocessen under vindruedyrkning kaldes ”Floraison” på fransk, hvorfra denne gin har sit navn. Med sine 40% er G’Vine Floraison en elegant og let gin med en grønlige, blomstrede noter, som giver et fantastisk pift til en gin & tonic eller en dry martini. Mix med Fever-Tree Enderflower Tonic, og garnér med grønne vindruer.

SACRED DRY GIN 

Sacreds signaturgin af den klassiske London Dry Gin type – her meget bogstaveligt talt, da ginen destilleres i det nordlige London. Endda hjemme hos Sacred-stifter Ian Hart selv. Alle de botaniske ingredienser destilleres under vakuum, der giver ginen et friskt, cremet og velafbalanceret udtryk med udpræget enebærkarakter.

Sacred Gin er dobbelt guldvinder ved San Fransisco World Spirits Competition, og den egner sig især godt til Dry Martini, men også til klassisk G&T med Fever-Tree Indian Tonic – gerne garneret med en skive pink grapefrugt og en rosmarinkvist.

SACRED ORGANIC GIN 

Sacred Organic Gin er certificeret økologisk. Ginnen er lavet på en blanding af 12 forskellige urter, hvor den primære smag er enebær (75%) – til sammenligning har Sacred Gin ”kun” 65% enebær. Ian destillerer alle sine urter enkeltvist.

Sacred Organic Gin er en såkaldt London Dry Gin, hvor netop enebær er den primære smag. Sacred Organic Gin er lavet uden brug af kunstige smagsstoffer, og samtlige ingredienser er økologiske. Med Sacred Organic Gin kan du lave en fantastisk Dry Martini. Ginnen egner sig også supergodt til en Gin & Tonic. Især mixet med Fever-Tree Naturally Light garneret med pink grapefrugt og en kvist rosmarin.

SACRED PINK GRAPEFRUIT GIN 

Sacred Grapefruit Gin er lavet med 100% økologiske pink grapefrugter. Hele frugten destilleres under vakuum, altså både skallen, frugtkødet og kernerne. Det hele destilleres ved lav temperatur, og når destillatet er færdigt, blendes det til Pink Grapefruit Gin. Denne gin har ca. 90% rent grapefrugtsdestillat. De sidste 10% fordeler sig på primært enebær men også andre ingredienser, fx ”Boswellia Sacra” – en slags harpiks, der i gamle dage blev brugt til røgelse. ”Boswellia Sacra” er i øvrigt latinsk og har givet navnet Sacred.

Mix med Fever-Tree Aromatic Tonic eller Indian Tonic, og garnér med pink grapefrugt og friske basilikumblade.

SACRED SLOE GIN 

Beskrivelse på vej.

WILLIAMS ELEGANT 48 GIN

Alle dele af ginfremstillingen foregår på Chase Distillerys egen selvforsynende gård i det vestlige England. Produktionen sker så bæredygtigt som muligt med blandt andet egen kilde og en mere end 300 år gammel økologisk æbleplantage med en sjælden sort af æbler. Det er disse æbler, som ginen destilleres fra, hvorefter der tilsættes vildtvoksende smagsgivere som humle, hyldeblomst, enebær, koriander, lakrids, æbler og flere hemmelige krydderier fra engene omkring gården. Det giver en næsten eksplosiv frisk aroma af enebær, citrusfrugter og varme krydderier, mens smagen er elegant, frugtig og sprød med krydrede og jordede noter. Det er en aromatisk og kompleks gin med en god krop, der egner sig godt til en klassisk Martini men selvfølgelig også til Gin & Tonic.

WILLIAMS PINK GRAPEFRUIT GIN

Den prisvindende, fyldige og krydrede GB Gin fra Williams danner bund for denne spændende gin pakket med pomelo og pink grapefrugter. Næsen domineres af kødfuld grapefrugt efterfulgt af diskrete antydninger af enebær og limeskal. Smagen er som en bølge af frugtig og floral syrlighed, der rammer tungen med et solidt spark af grapesaft og robuste enebær efterfulgt af let bitter grapeskal. Den smukke lyserøde farve giver din Gin & Tonic et elegant touch. Især mixet med Fever-Tree Aromatic Tonic, hvis rosa nuance stammer fra angostura-bark og passer perfekt til en pink udgave af den populære klassiker.

WILLIAMS GB GIN

Enebærknopper- og bær giver denne prisvindende gin en markant og knastør sprødhed. Destilleret på kartofler, Williams GB Gin infuseres med vilde krydderier som kanel, muskatnød, ingefær, mandler, koriander, kardemomme, nelliker, lakrids og citron og mixes til en krydret men velbalanceret Gin & Tonic med et væld af komplekse duft- og smagslag. Aromaen emmer af citrusskal og varme krydderier, og smagen domineres af enebær, mørk chokolade og citron efterfulgt af fyldige krydderier. I det hele taget er det en kraftfuld gin med britisk robusthed og den tørre finish, der kendetegner den helt klassiske gin.

WILLIAMS AGED SLOE MULBERRY GIN

Denne gin er inspireret af de britiske traditioner for smag. De bitre og syrlige slåenbær håndplukkes og marineres i Williams Chases klassiske gin, der trækker den rige smag ud af de blommelignende frugter. Herefter tilsættes saftige morbær, der lægger et ekstra lag af aromatisk bitterhed til ginen. Endelig lagres ginen i gamle Châteauneuf du Pape-fade, hvor den udvikler sig i mere end et år. Alle ingredienser til ginen dyrkes på Chases egen gård, og hans gin har flere gange vundet præmier for bedste smag.

Aged Sloe Mulberry Gin har en dyb og rig aroma af slåenbær og noter af hyben, solbær og ribs, som også betegner den smukke farve. Smagen er fyldig, ren og tør med en kompleks frugtighed af modne bær afrundet af figner, dadler og blommer. Det er en rigtig hyggelig vinter-gin, der meget gerne må drikkes ren.

LE GIN CHRISTIAN DROUIN

Beskrivelse på vej.

LE GIN CHRISTIAN DROUIN CALVADOS FINISH

Beskrivelse på vej.

HARAHORN

Beskrivelse på vej.

BOTICA Gin

Beskrivelse på vej.

BOODLES GIN

Hver eneste batch af Boodles Gin fremstilles med stor omhu og tålmodighed. Det begynder med en ren spiritus, som er destilleret på britisk hvede, og derefter infuseres med forskellige urter og krydderier som muskatnød, salvie og rosmarin. Disse ingredienser giver Boodles Gin et afdæmpet, botanisk præg, som afbalancerer de aromatiske noter fra enebærene. Opskriften på Boodles Gin indeholder ingen citrus, hvilket giver mulighed for at tilsætte din egen favoritcitrus eller at gå en anden vej med garnish.

GINMG

GinMG er en elegant gin med en raffineret gennemtrængende kant og klare nærmest blinkende toner i sin rene og strålende bund. Et elegant destillat og delikat i næsen med overflod af enebær og toner af frisk græs samt spændende strejf af
harpiks.

En velsmagende, aromatisk og delikat gin med perfekt balance mellem alkohol og blødhed, rundhed og elegance. GinMG er en dobbelt destilleret gin, der er fremstillet af nøje udvalgte enebær efter London-Gin-metoden. Den elegante, tørre stil gør, den glimrende som mixer i mange forskellige drinks.

GINMG ROSA

Beskrivelse på vej.

BOTTEGA BACUR GIN

Destilleret ved foden af de italienske alper – Bottega Bacur Gin er en small batch gin med ingredienser høstet i Veneto-regionen i Italien. Opskriften tæller blandt andet myrte, salvie og citronskal, og udtrykket er let parfumeret men med kraftige enebærnoter. Det er en meget alsidig gin, der matcher flere af Fever-Trees mixers. Prøv den for eksempel med Mediterranean Tonic garneret med en stilk salvie og en skive citron.

BRIGHTON GIN

Brighton Gin is made with a 100 percent Organic wheat spirit – super smooth and without any of the nasties that can give you a sore and sorry head which we re-distil with juniper, fresh orange and lime peel, locally-grown coriander seed and milk thistle, which is indigenous to the South Downs and renowned for its kindness to the liver function. Top quality ingredients, attention to detail to make each bottle of Brighton Gin just perfect and our small batch production make Brighton Gin a premium product.

WOODHILL GIN

Woodhill Gin er resultatet af et kompromisløst mål om at finde den ultimative kombination af dufte og smag, som aktiverer sanserne og efterlader en varm følelse af forkælelse.

Woodhill Gin er en premium gin destilleret i tæt samarbejde med et af de fineste destillerier i London, Thames Distillers Ltd.

Woodhill ville ikke bare nøjes med at skabe en standard gin eller en klassisk London dry gin, men derimod udvikle en nyfortolkning, hvor det traditionelle og jordbundne møder det mere eksotiske og eksklusive i et helt unikt harmonisk samspil.

Hver eneste flaske gin, som finder vej til den entusiastiske ginnyder, er resultatet af en kreativ proces og legen med de naturlige ingredienser.

WOODHILL NAVY STRENGTH + CASK AGED

Navy Strenght-udgaven her holder heftige 57,1%. Men der er en dybere mening med den høje alkoholprocent end bare at give ginnen et ekstra lag ild. Det fremhæver nemlig olierne i ingredienserne, så der på alle måder kommer mere spark i din G&T. Ingredienserne er dog de samme som i Woodhill Gin.

Cask Aged er lagret fire måneder på Fino Sherry fad, der giver sødmefulde nuancer af egetræ, figner og valnød. 

Begge gin passer fint med Fever-Tree Aromatic Tonic, der både kan klare den høje alkoholprocent i Navy Strenght og give plads til de sødmefulde noter i Cask Aged.  

ELEPHANT DRY GIN

beskrivelse på vej.

ELEPHANT NAVY STRENGTH GIN

beskrivelse på vej.

ELEPHANT DRY GIN

beskrivelse på vej.

THAT BOUTIQUE-Y

Beskrivelse på vej.

DANISH FUEL GIN

Beskrivelse på vej.

GIN SCAPE

Beskrivelse på vej.

WHITLEY NEILL

Beskrivelse på vej.

MARY LE BONE

Beskrivelse på vej.

CITY OF LONDON

Beskrivelse på vej.

THORN GIN

Beskrivelse på vej.

FRIEDRICH DRY GIN

Beskrivelse på vej.

JODPHUR GIN

Beskrivelse på vej.

GIBSON’S GIN

Beskrivelse på vej.

7 SIND GIN

Beskrivelse på vej.

ENE ORGANIC GIN

Beskrivelse på vej.

GIN ISH

Beskrivelse på vej.

SILENT POOL GIN

Beskrivelse på vej.

MARTIN SESSÉ

Beskrivelse på vej.

IRADIER

Beskrivelse på vej.

TANN’S

Beskrivelse på vej.

AKORI

Beskrivelse på vej.

FEVER ISLAND

Beskrivelse på vej.

SAMS ISLAND DISTILLERY

Beskrivelse på vej.

FEVER-TREE GIN & TONIC FESTIVAL

 FEVER-TREE GIN & TONIC FESTIVAL

Fever-Tree Gin & Tonic Festival finder sted den 30-31 august 2019 på Serridslevgaard ved Horsens. Festivalen arrangeres af Secret Kitchen Aps og Fever-Tree Danmark.

 

© 2017-2018 Secret Kitchen Engros ApS.

 

www.gtfestival.dk

FØLG OS